Hamilelikte Beslenme

Hamilelikte En Faydalı Yaz Meyveleri

Hamilelikte dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biri beslenmedir. Dengeli ve sağlıklı bir beslenme programı, bağışıklığınızı güçlendirir ve bebeğinizin daha güçlü bir şekilde gelişmesine yardımcı olur. Hamileliğini yaz aylarında geçiren kadınların mutlaka tüketmesi gereken gıdalar arasında, birbirinden faydalı yaz meyveleri de bulunur. Peki hangi yaz meyvesi ne işe yarar, sizin ve bebeğinizin sağlığına ne gibi katkılarda bulunur, biliyor musunuz? İşte hamilelikte en faydalı yaz meyveleri…

Karpuz

Yoğun şekilde lif içeren karpuz, sindirimi kolaylaştırması ve bağırsakları güçlendirmesi sebebiyle hamilelik sürecinde tüketebileceğiniz en yararlı meyveler arasında ilk sıralarda yer alır. A, B ve C vitaminleri açısından da son derece zengin olan karpuz, bünyenizin güçlenmesine ve bebeğinizin gelişimine de katkıda bulunur. Karpuz tüketirken dikkat etmeniz gereken nokta ise bu lezzetli meyvenin yüksek glisemik indekse sahip olmasıdır. Özellikle diyabeti olan hamilelerin karpuzu dengeli ve kontrollü bir şekilde tüketmeleri tavsiye edilir.

Kayısı

Hamilelikte yaşanan en büyük problemlerden biri olan kabızlığı doğal yöntemlerle çözmeniz için bol bol kayısı tüketmeniz yeterlidir. Sindirimi hızlandıran ve rahatlatan kayısı, zengin içeriğiyle de öne çıkar. A, C ve E vitaminleri bakımından son derece zengin olan kayısıda ayrıca önemli oranda fosfor, demir, kalsiyum ve potasyum bulunur. Bu sayede bebeğinizin hızla ve sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olan kayısı, yüksek lezzetiyle de gebelikte yaşayabileceğiniz iştah sorunlarına çözüm getirir.

Kiraz

Bir kase dolusu taze ve lezzetli kiraza ne dersiniz? Eğer hamileyseniz, yanıtınız kesinlikle “evet” olmalı! Hamilelik sürecinde tüketebileceğiniz en faydalı yaz meyveleri arasında yer alan kiraz, uyku hormonu olarak bilinen melatonin bakımından son derece zengin olmasıyla öne çıkar. Hamileliğin sebep olabileceği uyku düzensizliği problemlerini rahatça giderebilmenize yardımcı olan kiraz, aynı zamanda bağırsakları yumuşatmaya ve sindiriminizi hızlandırmaya da yardımcı olur. Vitamin ve mineral bakımından da zengin olan kirazı tüketmeden önce bol suyla yıkamanız, üzerinde herhangi bir çürük olmamasına dikkat etmeniz ve günde bir kaseden fazla kiraz yememeye dikkat etmeniz, sağlığınız açısından son derece önemlidir.

İncir 

İncir, gebelik süreci boyunca hem taze hem de kuru şekilde tüketebileceğiniz yaz meyveleri arasında yer alır. Sindirimi kolaylaştıran ve gebeliğin yol açtığı kabızlık sorununun çözülmesinde büyük oranda yardımcı olan incir, ayrıca potasyum bakımından da son derece zengindir. Sinir sisteminizi düzenleyen ve bebeğinizin gelişimine katkıda bulunan incir, aynı zamanda hipertansiyon problemlerinin azalmasına da katkıda bulunur. İncir tüketirken aşırıya kaçmamaya özen göstermenizde yarar bulunur. Günde birkaç taneden fazla incir yemeniz, ishal başta olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaşmanıza neden olabilir.

Ahududu

Hamileyken tüketebileceğiniz en faydalı meyvelerden biri de ahudududur. C vitamini, proantosiyanidin ve kersetin bakımından son derece zengin olan ahududu, bebeğinizin gelişimini destekler ve daha güçlü bir oksijen dağılımı sağlar. Bebeğinizin dokularını da koruyan ahududu, aynı zamanda anne sağlığı açısından da yararlıdır. Kendinizi daha zinde ve güçlü hissetmenize yardımcı olan bu lezzetli meyve, gebelik sürecinde yaşanan mide bulantılarını azaltır ve sindirim bozukluklarının giderilmesine de destek olur.

Armut

Armut, her ne kadar kış meyvesi olarak bilinse de yaz aylarında da rahatlıkla tüketilebilir. Hamilelik sürecinde armut tüketmeniz ise hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için son derece faydalıdır. Doğal bir folik asit deposu olan armut, gebelik boyunca sıklıkla tüketilmesi durumunda folik asit ihtiyacınızın önemli bir bölümünü karşılar. Vücutta hücre ve doku oluşumunu hızlandıran ve bu sayede bebeğinizin gelişimini destekleyen armut, zengin vitamin içeriği ile kendinizi daha zinde ve güçlü hissetmenize de olanak tanır.

İlginizi çekebilecek en taze yazılar

8 Yaşındaki Çocuğa Nasıl Davranmalı

8 yaşındaki çocuğunuz hala sizinle bir aile olarak vakit geçirmek konusunda istekli bir yaştadır. Bu…

2 sene ago

Çocuklarda Gömük Pipi Nedir? Gömük Penis Tedavisi

Hamilelik dönemini başarıyla atlattıktan sonra nihayet bebeğinizi kucağınıza aldınız. Şimdi ise tek odak noktanız bebeğinizin…

2 sene ago

Sohbeti İlerletmek İçin Çocuklara Sorulacak Sorular

Bazı çocuk soruları, çocuğunuzu yakından tanıyarak hoşlandığı şeyleri öğrenmenize ve çocuğunuzla iletişim kurmanızı sağlar. İşte…

2 sene ago

En İyi Pişik Kremi Tavsiyeleri

Bebeklerde çoğunlukla bez kullanımından kaynaklı olarak ortaya çıkan pişik problemi için anne ve babalar en…

2 sene ago

Rahim Ağzı Kanseri Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Rahim ağzı kanseri, kadınlarda oldukça yaygın şekilde görülen ancak aşı ile önlenebilen nadir kanser türlerinden…

2 sene ago

Ergenliğe Giren Erkek Çocuğa Ne Anlatılır?

Anne babaların çocukları ile ilgili merak ettikleri konuların başında ergenlik dönemi gelir. Ergenlik çocukluktan erişkinliğe…

2 sene ago