Bebek Sağlığı

En İyi Pişik Kremi Tavsiyeleri

Bebeklerde çoğunlukla bez kullanımından kaynaklı olarak ortaya çıkan pişik problemi için anne ve babalar en iyi pişik kremi tavsiyeleri üzerine çeşitli araştırmalar yapar. Bez kullanımı, kıyafet hassasiyeti ve genetik faktörlere bağlı olarak gelişen tahriş, döküntü, kızarıklık ve pişik bebeklerin rahatsız hissetmesine neden olur. Her bebeğin cildinin ihtiyacı birbirinden farklı olduğundan tercih edilen ürünlerin de bebeklerin ihtiyaçlarına uygun olmasına dikkat edilmesi gerekir. Bu noktada çeşitli krem ve merhemler, oldukça yaygın görülen cilt problemleri arasında sayılan pişik hasarının azaltılmasına yardımcı olabilir. (3) Bebek bakım ürünleri, bez değiştirme seanslarında kullanıldığında cilt üzerinde bir bariyer oluşturarak pişik oluşumunu önlemeye katkıda bulunur. Hassas bebek cildine özel olarak geliştirilen kremler, içerikleri ve kullanım şekilleri ile birbirinden ayrılır. Cilt tipine ve bebeklerin ihtiyaçlarına bağlı olarak farklı içeriklerde formüle edilen ürünlerin özenle seçilmesi son derece önemlidir. Çeşitli etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan cilt problemleri için bebeğinizin ihtiyaçlarına uygun olanları tercih edebilirsiniz.

en iyi pişik kremi

En İyi Pişik Kremi Nasıl Seçilir?

Piyasada çok sayıda pişik kremi yer aldığından anneler ve anne adayları seçim yaparken zorlanabilir. Bebeği için ‘’En iyi pişik kremi hangisi?’’ sorusu ile araştırma yapan anneler için ürünlerin içerikleri de oldukça önemlidir. Bebeklerin ihtiyaç listelerini tamamlarken öncelikle döküntünün türüne, şiddetine ve oluşum nedenine bağlı olarak tercih yapabilirsiniz. Pişik oluşumunu engellemeye ve cilt sorunlarının çözümüne destek olan formüller çoğunlukla şu bileşenleri içerir:(1)

  • Çinko oksit, cilt üzerinde oluşan fazla nemi engellemeye yardımcı olarak cilt üzerinde bariyer oluşturmaya katkıda bulunur.
  • Aloe vera, cildi canlandırmaya ve beslemeye yardımcı olur.
  • Lanolin, döküntü oluşumunu engelleyerek cilt üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturmaya destek olur.
  • Kadife çiçeği, bitkisel bazlı bir yağ olduğu için cildi mikrop ve bakterilere karşı korumaya katkıda bulunur. (1)

Pişik Kremi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebekleri için her zaman en iyiyi arayan anne ve babalar, ürünlerin seçiminde son derece hassas davranır. Bebeğiniz için en iyi pişik kremi seçerken şunları göz önünde bulundurabilirsiniz:

  • Kimyasal içeriklere sahip ürünler hassas bebek cildini olumsuz etkileyebilir. Doğal ve organik içerikli pişik kremlerine yönelebilirsiniz.
  • Parfüm içeren kokulu ürünler, bebeklerin cildinde farklı hassasiyetlere yol açabilir.
  • Paraben, alüminyum ve yapay mum gibi bileşenler içermeyen ürünlere yönelerek daha doğal içerikli çeşitleri tercih edebilirsiniz.
  • Pişik oluşumunun nedenini hekiminize danışarak bebeğinizin cilt yapısına uygun krem ve merhemi bulabilirsiniz. (1)

En İyi Pişik Kremi Ürün İncelemeleri

Bebeklerin yaşam kalitesini etkileyen pişik, önlem alınmazsa verdiği rahatsızlık büyüyerek devam eden bir cilt problemidir. Bez, iç çamaşırı, kıyafet gibi ürünlerden kolay şekilde etkilenebilen bebek cildi, çeşitli merhem ve kremler ile korunabilir. Pişiği henüz oluşmadan önlemeye ve mevcut pişik problemini çözmeye yardımcı olan kremleri sizin için listeledik.(4)

Bepanthol Pişik Kremi

Annelerin ve anne adaylarının dikkatini çeken Bepanthol pişik kremi, provitamin B5 gibi cildin rahatlamasına ve beslenmesine yardımcı olan bileşenler içerir. Cildin doğal bariyer fonksiyonlarını korumaya katkıda bulunur ve dengeli nemlendirmeye yardımcı olarak cilde esneklik kazandırır. Cilt tarafından kolay şekilde emilen ve yapışkan olmayan bir yapıya sahiptir. Parfüm, koruyucu ve renklendirici gibi cilde zarar verebilecek bileşenler içermediği için pişik problemini önlemeye destek olur.

Sebamed Pişik Kremi

Sebamed tarafından geliştirilen formülasyon, cildi nemlendirmeye yardımcı olarak bakımını etkili şekilde tamamlar. Tahriş, kızarıklık ve kaşıntı gibi sorunlara karşı cildin korunmasına katkıda bulunarak pH değeri sayesinde cildin doğal koruyucu tabakasını destekler. Cilt gözeneklerini tıkamadan koruyucu bir bariyer görevi üstlenir ve kolay sürülebilen yapısıyla da annelere yardımcı olur.

Uni Baby Pişik Kremi

Formülünde panthenol, lanolin ve bitki özleri bulunur ve bebeklerin cildinin nemlendirilmesine katkı sağlar. Yumuşak formülü sayesinde cilde hızlı şekilde uygulanabilir. Kolay emilen bir yapıya ve bebek cildi ile uyumlu pH değerine sahiptir. Şeffaf formu ile hassas bebek cildini korumaya ve pişik oluşumunu önlemeye katkıda bulunur.

Mustela Pişik Kremi

Doğal kökenli bileşikler ile formüle edilen Mustela pişik kremi, parfüm ve paraben gibi cilde zarar verebilecek ürünler içermez. Yenidoğan bebeklerde de kullanıma uygun olduğu için günlük bez değiştirme seanslarında tercih edilebilir. Hafif dokusu sayesinde hem uygulama hem de durulama sırasında anne ve babalara kolaylık sağlar.

Desitin Pişik Kremi

Geceleri yatmadan önce uygulanması önerilen Desitin pişik kremi E vitami içerir. Parfüm ve paraben gibi cilt bariyerlerini tahriş edebilecek kimyasallar içermez. Çinko oksit içerdiği için pişik oluşumunu önlemeye katkıda bulunur. Cilt üzerinde hassas bariyer oluşturmaya yardımcı olur. Gliserin içeren formülü sayesinde cildin rahatlamasına ve nemlenmesine de destek sunar.

Dermatone Pişik Önleyici Sprey

Dermatone pişik önleyici, sprey formunda sunulduğu için cilde kolay şekilde uygulanır. Hassas bölgeye dokunmadan belirli bir mesafeden sıkılır ve özel formülü ile cilde nazik bakım yapar. Hindistan cevizi yağı, lanolin, aloe vera, B5 vitamini ve çinko oksit içeriği ile cildi sakinleştirerek pişik oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Cildin rahatlamasına katkı sağlayarak cilt hücrelerinin beslenmesine de destek sunar.

Sudocrem Pişik Kremi

Bebeklerin hassas cildinde pişiğe karşı koruyucu bir tabaka oluşturarak cildin yumuşamasına katkıda bulunur. Özellikle bebek bezlerinin neden olduğu kızarıklık ve tahrişi engellemeye destek olur ve ince bir tabaka halinde uygulanır.

En iyi pişik kremi gibi bebek bakımında mutlaka edinmeniz gereken ürünler hakkında daha fazla bilgi almak için Cicicocuk.com’u ziyaret edebilirsiniz. Annelik, hamilelik, bebek bakımı, bebek sağlığı gibi birçok konuda başvurabileceğiniz Cicicoçuk’ta sorularınıza cevap veren yüzlerce içerik bulabilirsiniz!

Kaynakça:

1.https://www.healthline.com/health/childrens-health/best-diaper-rash-creams#when-to-speak-with-a-doctor

  1. https://www.babylist.com/hello-baby/best-diaper-rash-creams

3.https://www.parents.com/baby/diapers/diaper-rash/the-best-diaper-rash-cream-for-babies/

4.https://www.verywellfamily.com/best-diaper-rash-creams-4163379

İlginizi çekebilecek en taze yazılar

8 Yaşındaki Çocuğa Nasıl Davranmalı

8 yaşındaki çocuğunuz hala sizinle bir aile olarak vakit geçirmek konusunda istekli bir yaştadır. Bu…

2 sene ago

Çocuklarda Gömük Pipi Nedir? Gömük Penis Tedavisi

Hamilelik dönemini başarıyla atlattıktan sonra nihayet bebeğinizi kucağınıza aldınız. Şimdi ise tek odak noktanız bebeğinizin…

2 sene ago

Sohbeti İlerletmek İçin Çocuklara Sorulacak Sorular

Bazı çocuk soruları, çocuğunuzu yakından tanıyarak hoşlandığı şeyleri öğrenmenize ve çocuğunuzla iletişim kurmanızı sağlar. İşte…

2 sene ago

Rahim Ağzı Kanseri Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Rahim ağzı kanseri, kadınlarda oldukça yaygın şekilde görülen ancak aşı ile önlenebilen nadir kanser türlerinden…

2 sene ago

Ergenliğe Giren Erkek Çocuğa Ne Anlatılır?

Anne babaların çocukları ile ilgili merak ettikleri konuların başında ergenlik dönemi gelir. Ergenlik çocukluktan erişkinliğe…

2 sene ago

Bebekler Ne Zaman Yürür?

Bebekler ne zaman yürür? Bebekler çok küçük yaşlardan itibaren kaslarını güçlendirmek için çalışırlar. Daha sonra…

2 sene ago