Bebek Ürünleri

Bebeklerde Kehribar Kolye Ne İşe Yarar?

Her annenin en önemli isteklerinin başında, çocuğuna kusursuz bir bakım gerçekleştirmek gelir. Özellikle yeni doğum yapan kadınların bebeklerinin huzurunu, mutluluğunu ve sağlığını temin etmek için büyük çaba sarf etmesi gerekir. Bebeklerin hassas bünyeleri, yaşama adapte olma ve büyüme sürecinde farklı zorluklarla karşılaşmalarına yol açabilir. Bu zorlukları aşabilmek için başvurulan çözümler arasında doğal ürünler de bulunur.Bebek sağlığı için en sık tercih edilen doğal ürünlerden biri ise son derece etkili olduğu öne sürülen ve bebeklerde görülen huzursuzluk sorununa kesin çözüm getirdiği düşünülen kehribar kolyedir. Doğal maddelerden elde edilmeleri sayesinde sağlık açısından son derece yararlı bulunan kehribar kolyeler, pek çok anne tarafından tercih edilir. Peki kehribar kolye nedir, nasıl kullanılır ve ne işe yarar, biliyor musunuz? İşte bu benzersiz yöntem hakkında öğrenmeniz gereken tüm detaylar…

Kehribar Nedir?

Kehribar, çamgiller ailesine ait Pinus Succinifera ağacının reçinesinden oluşan ve doğal yollarla fosilleşerek taş hâline gelen tamamen doğal bir maddedir. Taş sertliğinde olmasına rağmen esasen bitki özlerinden oluşan kehribar, bu sayede sağlık açısından son derece yararlıdır. Çam reçinesinden meydana gelmesi sayesinde oluşum esnasında çok sayıda bitkiyle zenginleşen kehribar, içerdiği bitkiler sayesinde de insan sağlığı açısından faydalıdır.

Oluşum yerine ve içine karışan bitkilerin türüne göre farklı renkler sergileyebilen kehribar, cama benzer şeffaf bir dokudadır ve bu sebeple de görsel açıdan son derece etkileyici bulunur. Pek çok süs eşyası yapımında kullanılan kehribar, kolye modellerinde de sıklıkla değerlendirilir. Özellikle bebekler için üretilen kehribar kolye türleri, etkileyici görünümleriyle olduğu kadar yararlı yapılarıyla da dikkat çeker. Bebekler üzerinde sakinleştirici etkisi bulunan kehribar kolye çeşitleri, bebeğinin daha sağlıklı ve huzurlu bir şekilde büyümesini isteyen anne ve babalar tarafından sıklıkla tercih edilir.

Kehribar Kolyenin Bebekler için Faydaları Nelerdir?

Kehribar kolyeler, doğrudan bebeğin tenine temas eder ve bu sayede kehribar içindeki doğal maddelerin cilt dokusu aracılığıyla bebeğe ulaşmasına yardımcı olur. Bu sayede bebeğinizin sağlığına katkıda bulunan kehribar kolyeler, doğal ağrı kesici özellikleri sayesinde bebeğinizin farklı sebeplerden dolayı yaşayabileceği ağrıların giderilmesinde etki gösterir. Özellikle diş çıkarma döneminde sıklıkla yaşanan ağrıları hafifleten kehribar kolye seçenekleri, bu sayede bebeğinizin daha huzurlu ve mutlu olmasını sağlar.

Kehribar kolye içinde yer alan doğal bitki özleri, bebeğinizin bağışıklığının güçlenmesini de sağlar ve bu sayede bebeğinizin hastalıklara ve çeşitli enfeksiyonlara karşı olan direncini artırır. Bebeklerin soğuk algınlığına yakalanma oranını da azaltan kehribar kolye çeşitleri, vücuttaki enfeksiyonların kısa sürede giderilmesine yardımcı oldukları için kulak, boğaz ve mide problemlerini de engeller.

Bebeğinizin kendisini daha güçlü ve sağlıklı hissetmesine yardımcı olan kehribar kolye seçenekleri, bu sayede bebeğinizin ruh haline de olumlu etkide bulunur. Bebeklerin daha neşeli, daha enerjik ve mutlu bir psikolojiye kavuşmasına yardımcı olan kehribar kolyeler, uyku düzenine de katkı sağlar. Bebeğinizin daha istekli ve huzurlu bir şekilde uyuyabilmesine olanak tanıyan kolye türleri, bu sayede uyku öncesinde yaşanabilen inatlaşma evrelerinin süresini kısaltırken bebeğinizin uyku kalitesini de artırır ve daha dinlenmiş, daha dinç bir şekilde uyanmasına imkân tanır. 

Kehribar Kolyenin Zararları Nelerdir?

Kehribardan üretilmiş kolye türleri, fiziksel açıdan dikkat edilmesi gereken ürünlerdir. Kehribar kolyelerin taş ve ip bölümlerinin birbirine dolanması, bebeğinizin fiziksel zarar görmesine yol açabilir. Bebek cildinin son derece hassas olması da uzun süreli kullanımlarda bebeğinizde çeşitli problemlerle karşılaşma riskinizi artırır. Bu sebeple kehribar kolye kullanırken dikkatli olmanızda ve kullanım sürelerini kısıtlamanızda yarar bulunur.

Büyük boyutlu kehribar kolyeler, bebeğinizin boynunda ağırlık oluşturabilir ve uzun süre kullanılmaları durumunda bebeğinizin kas ve kemik gelişimine zarar verebilir. Yatar pozisyondayken kullanılan kehribar kolye çeşitleri, ense ve sırt bölümüne batabilir ve bu noktalardaki damarlar üzerinde baskı uygulayarak bebeğinizin kan dolaşımını yavaşlatabilir.

Kehribar taşlarının dizili olduğu sicim ve zincir türleri de dikkat edilmesi gereken noktalar arasında bulunur. Keskin yapılı ip ve zincir çeşitleri, bebeğinizin teninde yaralanmalara ve zedelenmelere yol açabilir. İp ve zincir kısımlarını çok uzun olduğu durumlarda kolyenin bebeğin boynuna dolanma riski de bulunur. Bebeğinizin havasız kalmasına yol açabilen bu tipteki kolyeler, ciddi hayati tehlikeler doğurabilecekleri için dikkatle kullanılmalıdır. Kehribarın ağızla temas etmesi de bebek sağlığı açısından riskli bulunan durumlar arasında kabul edilir. Bu nedenle de kehribar kolye kullanmadan önce doktorunuza danışmanızda ve bebeğiniz için en uygun kullanım şekli hakkında bilgi almanızda yarar bulunur.

Kehribar Kolye Kaç Aylıkken Takılır?

Kehribar kolye kullanımına geçmek için bebeğinizin kendi etrafında dönebilecek ve destekle oturabilecek seviyeye gelmesini beklemeniz önerilir. Kendi başına hareket etme yeteneğini henüz kazanmamış bebekler, kolyenin dolaşması durumunda refleks gösteremeyebilir ve bu durum da bebeğiniz açısından tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Bebeğiniz henüz çok küçükken kullanacağınız kehribar kolyeler, bebeğinizin hassas bünyesi için ağır gelebilir ve bu da farklı sağlık sorunlarını tetikleyebilir. Bu sebeple de bebeğiniz 4. ayını doldurmadan kehribar kolye kullanmamanızda yarar bulunur.

Fiziksel gelişim aşamaları, her bebekte farklı şekilde seyredebilir. Bu sebeple 4. ay dolmasına rağmen bebeğiniz henüz kendi etrafında dönmeyi ve destekle oturmayı öğrenememiş olabilir. Bu gibi durumlarda kolye kullanımını ertelemenizde ve 6. ila 8. ayları beklemenizde yarar bulunur. Kehribar kolye kullanmaya başlamadan önce doktorunuzdan görüş almanız da son derece önemlidir. Kimi bebekler, alerjik hassasiyet sebebiyle kehribar kolye kullanmaya uygun bulunmayabilir. Hassas ciltli bebeklerin kehribarla temas etmesi, çeşitli cilt sağlığı problemlerine yol açabilir. Bu sebeple kehribar kolye kullanımından önce doktorunuza danışmanızda ve bebeğiniz için gerekli testlerin yapılmasını talep etmenizde yarar bulunur.

Kehribar Kolye Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kehribar kolye kullanırken dikkat etmeniz gereken ilk nokta, ürünün orijinalliğidir. Kehribarla aynı görünümü sergileyen ancak gerçekte boyalı taş ya da camlardan üretilmiş olan çok sayıda kolye tipi bulunur. Gerçek kehribar olmayan kolye türleri, zararlı boyalardan elde edilmiş olmaları sebebiyle bebeğinizin sağlığında olumsuz etki bırakabilir.

Dikkat etmeniz gereken ikinci nokta ise ürünün bebeğinizin fiziğiyle uyumlu olup olmadığıdır. Fazla sıkı kolye çeşitleri, bebeğinizin boynuna baskı uygular ve kan dolaşımıyla solunuma zarar verir. Fazla bol kolye çeşitleri ise kullanım esnasında dolaşarak bebeğinizin sağlığını tehlikeye atabilir. Bu sebeple de ideal ölçülü kolye türlerine yönelmenizde yarar bulunur.

Kehribar kolye kullanırken ürünün bebeğinizin cildine doğrudan temas etme şartı yoktur. Eğer bebeğiniz hassas bir cilt tipine sahipse, kolyeyi tişört ya da zıbın üzerinde kullanabilirsiniz. Pamuklu kumaş türleri, kehribarın içindeki maddelerin bebeğinize ulaşmasına yardımcı olur ve bu arada filtre görevi göreceği için bebeğinizin sağlığını korur.

Kolyenin boğulma tehlikesine yol açmaması için, boncuklar arasında düğümler bulunan ya da boşluksuz kolye türlerine yönelmeniz önerilir. Kehribar kolye seçerken farklı renk alternatifleriyle karşılaşabilirsiniz, ancak farklı renklerdeki kolyelerin tümü etki bakımından aynıdır. Bu sebeple gözünüze hoş gelen renklerdeki kolyeleri tercih edebilir ve çocuğunuzun dış görünümüne de katkı sağlayabilirsiniz. 

Referans:

https://www.whattoexpect.com/first-year/ask-heidi/amber-teething-necklaces.aspx

https://www.healthychildren.org/English/ages-stages/baby/teething-tooth-care/Pages/Amber-Teething-Necklaces.aspx

İlginizi çekebilecek en taze yazılar

8 Yaşındaki Çocuğa Nasıl Davranmalı

8 yaşındaki çocuğunuz hala sizinle bir aile olarak vakit geçirmek konusunda istekli bir yaştadır. Bu…

2 sene ago

Çocuklarda Gömük Pipi Nedir? Gömük Penis Tedavisi

Hamilelik dönemini başarıyla atlattıktan sonra nihayet bebeğinizi kucağınıza aldınız. Şimdi ise tek odak noktanız bebeğinizin…

2 sene ago

Sohbeti İlerletmek İçin Çocuklara Sorulacak Sorular

Bazı çocuk soruları, çocuğunuzu yakından tanıyarak hoşlandığı şeyleri öğrenmenize ve çocuğunuzla iletişim kurmanızı sağlar. İşte…

2 sene ago

En İyi Pişik Kremi Tavsiyeleri

Bebeklerde çoğunlukla bez kullanımından kaynaklı olarak ortaya çıkan pişik problemi için anne ve babalar en…

2 sene ago

Rahim Ağzı Kanseri Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Rahim ağzı kanseri, kadınlarda oldukça yaygın şekilde görülen ancak aşı ile önlenebilen nadir kanser türlerinden…

2 sene ago

Ergenliğe Giren Erkek Çocuğa Ne Anlatılır?

Anne babaların çocukları ile ilgili merak ettikleri konuların başında ergenlik dönemi gelir. Ergenlik çocukluktan erişkinliğe…

2 sene ago