Hamilelik bir takım fiziksel değişimler yaşayacağınız bir süreçtir. Hamilelik sürecine daha iyi adapte olabilmeniz ve bu dönemi daha konforlu bir şekilde atlatabilmeniz için ise birbirinden konforlu hamile giysileri üretilir. Gebeliğin ağırlıklı olarak dördüncü ayından itibaren, yani karnınız çıkmaya başladıktan sonra kullanabileceğiniz hamile kıyafetleri, konforlu yapılarıyla yaşayacağınız fiziksel zorlanmayı en aza indirirken şık görünümleriyle de öne çıkar. Hamileyken dahi etkileyici ve zarif bir görünüm sergileyebilmenize olanak tanıyan hamile giysileri; kendinizi pozitif hissetmenize, daha huzurlu ve mutlu hissetmenize de yardımcı olur.

Hamile Elbiseleri Ne Zaman Kullanılır?

Hamilelik boyunca tercih edebileceğiniz en konforlu kıyafet seçeneklerinin başında elbise modelleri gelir. Dört mevsim boyunca rahatlıkla tercih edebileceğiniz hamile elbiseleri, esnek dokuları sayesinde vücudunuzda baskı oluşturmaz ve bu sayede güvenle kullanılabilir. Ağırlıklı olarak karın ve basen bölümleri lastikli kumaştan üretilen elbise seçenekleri, bu yönleriyle de hamile kadınlar için son derece idealdir. Hamileliğinizin ilerleyen safhalarında karnınız büyüdükçe, fiziğinize rahatça adapte olabilen elbiseler, hamilelik sürecinde yaşayabileceğiniz pek çok fiziksel sorunla da rahatça mücadele edebilmenize yardımcı olur. Hamile kadınların en yaygın problemleri arasında yer alan bunalma, sıcaklama, terleme gibi sorunlara çözüm getiren elbise seçenekleri, vücudunuzun daima temiz hava almasını sağlayarak kendinizi ferah hissetmenize yardımcı olur. Terleme oranını azaltarak cilt sağlığınıza katkıda bulunan elbiseler, aynı zamanda pratik bir şekilde giyilip çıkarılabilmeleriyle de yaşamınıza kolaylık katar. Hamile elbiseleri, antialerjik kumaş türlerinden üretildikleri için hamileliğin hassaslaştırdığı cildinizde alerjik reaksiyonlar oluşmasının da önüne geçer.

Tunik ve Taytlar Hamilelikte Faydalı mıdır?

Hamile kadınların tercih edebileceği en popüler giysi çeşitleri arasında tunikler ve taytlar yer alır. Özel kesimleriyle ön plana çıkan tunik modelleri, rahat etmenizi ve daha fit bir görünüm sergilemenizi sağlar ve bu yönleriyle hamileyken katılacağınız davet ve özel etkinliklerde şık kombinler oluşturabilmenize yardımcı olur. Tunik çeşitleri, ağırlıklı olarak esnek yapıda üretilmedikleri için hamileliğin belli dönemleri için ayrı ayrı üretilir. Bu sebeple de gebeliğinizin altıncı ayında giyeceğiniz tunikle son ayında giyeceğiniz tunik modellerinin farklı bedenlerde olması, sağlığınız açısından önemlidir. Hamilelik sürecindeki çalışan kadınların da sıklıkla tercih edebileceği tunik çeşitleri, uzun modelleri sayesinde kendinizi daha rahat hissetmenize yardımcı olur. Tayt seçenekleri ise gebelik süreci boyunca giyebileceğiniz en rahat kıyafet çeşitleri arasında yer alır. Hem tuniklerle hem de gömlek, bluz, kazak, elbise gibi farklı giysilerle birlikte kullanacağınız taytların karnınızda baskı oluşturmamasına dikkat etmeniz önerilir. Belinizin üst bölümüne kadar çekebileceğiniz ve karnınızı zorlamayacak kadar esnek dokulu tayt alternatiflerine yönelerek hamileliğinizi hem şık hem de güvenli bir şekilde geçirebilirsiniz.

Hamile Tulumlarının Avantajları Nelerdir? 

Tulum seçenekleri, hamile kadınların en çok tercih ettiği kıyafet türleri arasında ilk sıralarda bulunur. Karnınızı etkili bir şekilde saran ve vücut hatlarınızı kapatan tulum çeşitleri, gebeliğin oluşturduğu fiziksel değişimlerin dışarıdan fark edilmesinden hoşlanmayan kadınlar tarafından da rahatlıkla kullanılabilir. Tulum çeşitleri, özellikle kış aylarının ideal hamile kıyafetlerindendir. Kalın dokulu kumaştan üretilen kışlık hamile tulumları, vücut ısınızı dengeler ve soğuğu teninizden uzak tutar. Bu sayede hamilelik süreci boyunca sıklıkla yaşanabilen üşüme krizlerinden korunmanıza yardımcı olan hamile tulumları, cepli ve askılı tasarımları sayesinde size hem giyme çıkarma hem de kullanım esnasında kolaylık sağlar. Hamile tulumlarının kullanıcılara sunduğu bir diğer avantaj ise askıları sayesinde belinizi, sırtınızı ve omuzlarınızı desteklemeleridir. Bu sayede hamilelik ağrılarınızı azaltan tulum türleri; keten, denim, pamuklu kumaş gibi farklı kumaş türlerinden üretilmeleri sayesinde size dilediğiniz tarzı oluşturabilme fırsatı da sunar.

Hamile Giysileri

Gebe giyimi elbette çoğu kadının erken hamileliğinde aklını kurcalayan sorulardan bir tanesi. Hamilelere yönelik kıyafet yapan belki de binlerce firma olsa bile vücudun oldukça kısa bir sürede geçirdiği değişimler sonrasında şık görünemeyeceğini düşünen anne adaylarının sayısı epey bir fazla. Elbette gerçek bundan daha uzak olamazdı. Yazımızın bu kısmında sizleri hamileyken bile sizi gayet iyi gösterecek birbirinden şık beş farklı tip gebe giyim stili ile tanıştıracağız.

Uzun Hamile Elbiseleri

Hamilelik sırasında anne adaylarının vücutlarının epey kısa sürelerde oldukça fazla değiştiği aşikar. Bu değişimlerden en kaçınılmaz olanı ise şişen ve bazen ödem toplayan bacaklar. Bu durumdan şikayetçi anne adayları için üretilen oldukça uzun hamile kıyafetleri var. Her ne kadar listemizdeki diğer pek çok ürünün aksine vücut için pek de hava aldıran bir tasarıma sahip olmasalar da, daha şık görünmek isteyen anne adaylarının tercihlerini başında uzun olan kıyafetler geliyor.

https://www.trendyol.com/hamile-elbisesi

Şifon Hamile Elbiseleri

Hamile kıyafetleri arasında şifon elbiseler oldukça özel bir yere sahip. Özellikle kısa olanlarını yazın hemen hemen her anne adayının üzerinde görmek mümkün. Desenleri ve kesim tarzı ile şişen basen ve göbek bölgenizi olabildiğince az belli eden bu kıyafetler şirin desenleriyle öne çıkıyor. Eğer amacınız şık gözükmekten ziyade aynı doğacak bebekler gibi şirin gözükmek ise şifon elbiseler tam olarak sizin için yapılmış desek doğru olur. Kısasından uzununa darında kısasına her duruma uygun bir şifon elbise bulmak mümkün.

https://www.n11.com/arama?q=hamile+şifon+elbise

Hamile Salopet Elbiseleri

Bahçıvanların kıyafetini hatırlatan salopet tasarımlı hamile elbiseleri için de ilk akla gelen şıklıkları olmuyor genelde. Giyen anne adaylarını oldukça şirin gösteren bu elbiselerin belki de en iyi tarafı ayarlanabilir askılara sahip olmaları. Gebe kadınların vücutlarının hızla değiştiği bir gerçek, bunu düşünerek alışveriş yapan bir anne adayının salopet elbiseleri tercih etmesi gerek. Genişleyen karnınız ve basenlerinizi rahatlatmak adına askılarını rahatlatabileceğiniz salopet elbiseler ile günlük hayatta oldukça rahat edeceksiniz.

https://www.ehamilegiyim.com/hamile-giyim-bahcivan-salopet

Pileli Hamile Elbiseleri

Eğer zarif gözükmek için önemliyse pileli bir hamile elbisesi almakta fayda var. Özellikle şişen karınlarını çok da belli etmek istemeyen anne adaylarının tercihi olan pileli kıyafetler sayesinde karın kısımları ve basenler olduklarından çok daha küçük gözükebiliyor. Aslında pek çok giyim tarzında bulabileceğimiz pileli tasarımların insanı daha ince gösterdiği zaten biliniyordu ancak bu özelliğin özellikle hamileler için işe yaradığı da bu elbiselerin piyasaya çıkması ile kanıtlanmış oldu.

https://www.gorsin.com

Robadan Hamile Elbiseleri

Pileli elbiselerin bile özellikle hamileliği ilerlemiş anne adaylarının karnını belli edeceğini söylemekte fayda var. Ancak telaşa lüzum yok çünkü neredeyse 9 aylık hamile bir kadını bile zarif gösterebilecek bir model var, robadan hamile elbiseleri.  Genellikle göğsün en geniş olduğu noktadan itibaren başlayıp aşağıya doğru oldukça bol bir biçimde dökülen bu elbiseler en şişkin karınları bile teğet geçebilir. Tahmin edilebileceği gibi oldukça havadar ve rahat olan robadan hamile elbiseleri her anne adayının gardırobunda bulunmalı.

https://www.ehamilegiyim.com/hamile-giyim-uzun-elbiseler

Yorumlara Bak

  • Gorsin bu konuda bana en güven veren firma. olduğunu düşünüyorum anne adaylarının bir çok sorununu çözüyorlar değişim ve iadelerid e olduğu için rahatlıkla alışveriş yapılabiliyor.

İlginizi çekebilecek en taze yazılar

8 Yaşındaki Çocuğa Nasıl Davranmalı

8 yaşındaki çocuğunuz hala sizinle bir aile olarak vakit geçirmek konusunda istekli bir yaştadır. Bu…

2 sene ago

Çocuklarda Gömük Pipi Nedir? Gömük Penis Tedavisi

Hamilelik dönemini başarıyla atlattıktan sonra nihayet bebeğinizi kucağınıza aldınız. Şimdi ise tek odak noktanız bebeğinizin…

2 sene ago

Sohbeti İlerletmek İçin Çocuklara Sorulacak Sorular

Bazı çocuk soruları, çocuğunuzu yakından tanıyarak hoşlandığı şeyleri öğrenmenize ve çocuğunuzla iletişim kurmanızı sağlar. İşte…

2 sene ago

En İyi Pişik Kremi Tavsiyeleri

Bebeklerde çoğunlukla bez kullanımından kaynaklı olarak ortaya çıkan pişik problemi için anne ve babalar en…

2 sene ago

Rahim Ağzı Kanseri Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Rahim ağzı kanseri, kadınlarda oldukça yaygın şekilde görülen ancak aşı ile önlenebilen nadir kanser türlerinden…

2 sene ago

Ergenliğe Giren Erkek Çocuğa Ne Anlatılır?

Anne babaların çocukları ile ilgili merak ettikleri konuların başında ergenlik dönemi gelir. Ergenlik çocukluktan erişkinliğe…

2 sene ago