Bebek

Biberon Çeşitleri ve Markaları

Biberon yeni doğmuş bebeklerin beslenmesinde ve bazı yan ihtiyaçlarını karşılamasında oldukça önemli bir öğedir. Ancak farklı çeşitleri ve markaları üretiliyor olması yeni annelerin biberon tercihinde dikkatli olmasına neden olur. Sizler için derlenen biberon çeşitleri ve markaları yazısı ile hangi biberonu seçmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Biberon Nasıl Seçilir? 

Biberonlar çok sayıda farklı uç bölümüne sahip olur. Yenidoğan bebekler için, 0-3 ay arası bebekler için, 6-12 ay arası bebekler için ve 12-18 ay arası bebekler için 0-1-2-3 gibi rakamlarla numaralandırılmış uçlarla hazırlanan çeşitleri bulunur. Biberon seçimi yaparken öncelikle bebeğinizin büyüme sürecini göz önünde bulundurabilir, seçiminizi bebeğinizin ayına göre yapabilirsiniz. İlk 6 ay boyunca bebeğinizin anne sütüyle beslenmesi gerektiğini hemen her kaynakta görebilirsiniz. Ancak bebeğiniz anne sütüyle besleniyor olsa da biberona ihtiyaç duyabileceğini unutmamalı, bebeğinizin doğumundan itibaren mutlaka bir biberona sahip olmalısınız. 

Bebeğinize anne sütünü sağarak vermeniz gerekebilir ya da sağdığınız anne sütlerini dondurduktan sonra ileride bebeğinize içirmek için biberona ihtiyacınız olabilir. Bunun dışında anne sütünde azalma yaşandığında ve bebeğinize doktor tavsiyesiyle mama desteği vermek istediğinizde de biberonlardan faydalanabilir, bebeğinize sağlıklı bir beslenme şekli sunabilirsiniz. Biberon seçerken nelere dikkat etmeniz gerekir, aşağıdaki maddeleri inceleyebilirsiniz. 

  • Bebeğiniz yaşamının ilk yılında kimyasallar ve çeşitli üretim materyallerine karşı savunmasız durumdadır. Onu bu tür materyallerden olabildiğince korumak için satın alacağınız ürünün üretim materyallerini inceleyebilir, sağlığa zararlı maddeler içermeyen ürünleri tercih ederek bebeğinizi koruyabilirsiniz. Biberonlar, cam, plastik, silikon gibi materyallerden üretilir. 
  • Biberon satın alırken ürünlerin üzerinde ölçü ibarelerinin olup olmadığına dikkat edebilirsiniz. Bebeğinize vereceğiniz her öğünde ölçülerin büyük önemi vardır. Bebeğinizi beslerken doyduğundan emin olmanıza yardımcı olan ölçüleri, mama hazırlıklarında doğru miktarı tutturmak için de kullanabilirsiniz. 
  • Biberon seçimi yaparken anti-kolik özelliği olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bebekler yaşamın ilk üç ayında kolik olmasalar bile uykularını dahi bölebilen güçlü gaz sancıları yaşayabilir. Bunu olabildiğince önlemek ve bebeğinizin beslenme sırasında daha fazla hava yutmasını engellemek için anti-kolik emzik yapısına sahip olan biberonlar seçebilirsiniz.

Yaşlara Uygun Seçim Nasıl Yapılır? 

  • Öncelikle biberonun bebeğinizin ağız yapısına uygun olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. 0-6 ay arası bebekler için satışa sunulan biberonlar daha yavaş akışlı ve yumuşak uçlu emzikleri bulunan çeşitleridir. Bu biberonlar yenidoğan bebekler için de uygun bir yapıya sahiptir. 
  • 6 aydan büyük olan bebekleriniz için, daha hızlı akışlı olan 2 numaralı uçları bulunan ürünleri seçebilirsiniz. 2 numaralı biberon uçlarını bebeğinizin 18. ayına kadar kullanabilirsiniz. 
  • 18 ay ve üzeri bebekler için önerilen ise 3 numaralı uçtur. Bu ürünlerin akış hızları çok daha fazladır ve bebeğinizin artan tüketim becerilerini karşılayan bir yapıya sahiptir. 
  • 6 aydan büyük bebeğinizi bardak kullanımına geçişe alıştırmak için ise alıştırma biberonlarını deneyebilirsiniz. Bu modellerin ağız bölümü daha yassı uçludur ve ucunda normal biberonlara göre daha geniş açıklıklar bulunur. Böylece bebeğiniz bardaktan içmeye daha hızlı alışabilir. 
  • Bebeğiniz için biberon seçerken, Philips Avent gibi profesyonel markaları seçebilir, bebeğinizin ağız yapısına uygun biçimde üretilen özel tasarımlı seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Anne göğsüne benzer biberon başlıkları üreten Philips Avent’in çeşitli serilerini inceleyerek ultra yumuşak biberon emziği sunan ve kavrama kolaylığı sağlayan ürünler tercih edebilirsiniz.

En Kullanışlı Biberon Çeşitleri ve Markaları

Geniş Ağızlı Dr. Browns

Yeni doğmuş bebeklerin ağız yapısına oldukça uygun bir şekilde tasarlanan ve herhangi zararlı bir madde içermeyen bu model mamanın hava ile temas etmesini engelleyerek herhangi bir zararlı maddenin oluşumuna neden olmaz. Bebeğin emme gücüne uygun olarak tasarlanan yapısı sayesinde orta kulak sorununun yaşanmamasını sağlar. Kullanıcıların oldukça beğenerek bebekleri için tercih ettikleri bu ürünü güvenle kullanabilirsiniz.

Natural Philips Avent

Adından da anlaşılacağı üzere doğal bir model olan Philips Avent üst kalite bütün biberonlar gibi bebeklerin zarar görmeyeceği bir şekilde tasarlanmıştır. Adını anne göğsüne benzemesinden aldığı belirtilen bu modelde emzik başının çökmesini engelleyen bir tasarım vardır. Yavaş bir şekilde akar ve bebeğin beslenmesini destekler. Tutuş konusunda da oldukça iyidir.

Renkli Biberon Chicco

Bebeğin cinsiyetine göre pembe ve mavi renklerde üretildiğinden renkli adını alan bu biberon tutuş kolaylığı sağlar. Emzik kısmı oldukça muhteşem bir şekilde tasarlandığından ayarlanabilir bir akış özelliğine sahiptir. Damlatmaz kapağa sahip bu model kullanıcıların takdirini toplamayı başarmıştır.

Cam Biberon Nuk

Cam biberonlar arasında oldukça dikkat çekici bir ürün olan Nuk poliüretan biberonlara göre çok daha sağlıklıdır. Isı ve darbeye dayanıklı olan bu biberon anne memesine çok benzer bir yapıya sahiptir. Çene gelişimine katkı sağlayan bu biberonu gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

PP Biberon Mamajoo

Mamajoo marka bu model; biberon çeşitleri ve markaları arasında en son teknolojiye sahip ürünlerden bir tanesidir. Polipropilen malzemeden üretilen bu ürünü anneler çok sık tercih eder.

Bu yazı ilginizi çekebilir:

Referans:

https://www.whattoexpect.com/baby-products/nursing-feeding/moms-favorite-bottles/

https://www.civilim.com/biberonlar

İlginizi çekebilecek en taze yazılar

8 Yaşındaki Çocuğa Nasıl Davranmalı

8 yaşındaki çocuğunuz hala sizinle bir aile olarak vakit geçirmek konusunda istekli bir yaştadır. Bu…

2 sene ago

Çocuklarda Gömük Pipi Nedir? Gömük Penis Tedavisi

Hamilelik dönemini başarıyla atlattıktan sonra nihayet bebeğinizi kucağınıza aldınız. Şimdi ise tek odak noktanız bebeğinizin…

2 sene ago

Sohbeti İlerletmek İçin Çocuklara Sorulacak Sorular

Bazı çocuk soruları, çocuğunuzu yakından tanıyarak hoşlandığı şeyleri öğrenmenize ve çocuğunuzla iletişim kurmanızı sağlar. İşte…

2 sene ago

En İyi Pişik Kremi Tavsiyeleri

Bebeklerde çoğunlukla bez kullanımından kaynaklı olarak ortaya çıkan pişik problemi için anne ve babalar en…

2 sene ago

Rahim Ağzı Kanseri Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Rahim ağzı kanseri, kadınlarda oldukça yaygın şekilde görülen ancak aşı ile önlenebilen nadir kanser türlerinden…

2 sene ago

Ergenliğe Giren Erkek Çocuğa Ne Anlatılır?

Anne babaların çocukları ile ilgili merak ettikleri konuların başında ergenlik dönemi gelir. Ergenlik çocukluktan erişkinliğe…

2 sene ago