Beslenme

En İyi Bebek Maması Tavsiyeleri

En iyi bebek maması tercih edebilmek ailelerin en büyük istekleri arasında. Çünkü bebeğinin gelişimi ve sağlığı için beslenmesi son derece önemlidir. Uzmanlar ilk 6 ay yalnızca anne sütünü önerse de anne sütünün yeterli gelmemesi durumunda bebek maması da kullanılabilir. Çocukları için her zaman en iyisini isteyen ebeveynler ise bebek maması seçerken oldukça özen gösterir. Peki, bebek maması seçiminde nelere dikkat edilmeli?

En İyi Bebek Maması Marka ve Yorumları

Bebek mamalarının pek çok çeşidi olup her bebek için en iyi seçenek değişiklik gösterebilir. Anne sütüne en yakın ürünler inek sütü kullanılanlar kabul edilir. Sindiriminin kolay olması nedeniyle sıklıkla tercih edilir. Genellikle 6 aydan büyük bebekler için kullanılan keçi sütü içerikli bebek mamaları ise bebeğinizin bilişsel gelişimine destek olabilir. Laktoz intoleransı bulunan ya da gaz sorunu yaşayan bebeklerde amino asit içerikli ürünler kullanılabilir.

  • Golden Goat Bebek Maması: Uzun süreli klinik deneyler sonucunda formülize edilen Golden Goat, 6 aydan büyük bebeklere uygun bir bebek mamasıdır. Probiyotik özelliği ile bebeğinizin sindirim sistemini destekleyen ve bağışıklığının güçlenmesine yardımcı olan ürünün içeriğindeki kazein miktarı oldukça düşüktür. Bu sayede alerjik reaksiyona neden olma ihtimali azalır.
  • Evolvia Bebek Maması: Danimarka menşeili mamalardan birisi olan Evolvia ISO 9001 sertifikasına sahiptir. İçerdiği Whey proteini ile ön plana çıkan ürün vitaminler, mineraller ve sağlıklı yağlar açısından da zengindir. Ayrıca Evolvia, bebeğinizin gelişimine uygun farklı seçenekler de sunar. Yenidoğan bebekleriniz için Evolvia NutriPro Plus 1 bebek sütünü kullanabilirsiniz. İlerleyen süreçte ise değişik içerikleri bulunan ürünler arasından bebeğinizin damak tadına uygun olanları değerlendirebilirsiniz.
  • SMA Bebek Maması: Anne sütüne yakın olmasıyla bilinen alternatiflerden birisi olan SMA, Nestle markası tarafından üretilir. SMA Optipro 1, yenidoğan bebekler tarafından kullanılabilir. İlerleyen süreçte ise devam sütü ürünlerini kullanmaya devam edebilirsiniz.
  • HiPP 1 Organik Combiotic Bebek Maması: HiPP 1 Organik Combiotic, sindirim sistemini destekleyen bir üründür. Bu nedenle kabızlık ve gaz problemi olan bebekler için de kullanılabilir. Şeker ilavesinin bulunmaması ve karbonhidrat olarak yalnızca laktoz içeriyor olması ürünün öne çıkan özelliklerindendir.

Yenidoğan En İyi Bebek Maması

Doğum sonrasında sütünüz yeterli değilse ve bebeğin beslenmesi için bebek maması kullanmaya başlayacaksanız yeni doğan mamalarını tercih etmeniz önemlidir. Henüz bebeğinizin yeterince gelişmemiş sindirim sistemine uygun olarak üretilen mamalar aynı zamanda bebeklerin gelişimini destekleyici takviyeler de içerebilir.

en iyi bebek maması

En çok tüketilen yeni doğan mamalarından birisi olan Aptamil 1’i doğumdan hemen sonra kullanmaya başlayabilirsiniz. İlk 6 ayda bebeğinizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için yeterlidir. 2 yaşına kadar ise bağışıklığını güçlendirmeyi vadeder. Ürünün içeriğinde balık yağı bulunduğundan hafif bir balık kokusu alabilirsiniz. İçeriğinde glikoz, fruktoz gibi şekerlerin bulunmaması sayesinde ön plana çıkan üründe yalnızca süt şekeri olarak da bilinen laktoz mevcuttur.

Yeni doğan bebeklerin ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirilen Evolvia NutriPRO Plus 1’i bebeğiniz 6 aylık olana kadar kullanabilirsiniz. İçeriğindeki peynir altı suyu ile bebeğinizin kaliteli protein almanıza yardımcı olan ürünün içeriğinde çinko, magnezyum, kalsiyum, potasyum gibi pek çok mineral bulunur. Vitamin açısından zengin olması ise bebeğinizin hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağlayabilir.

Similac 1, anne sütü yeterli gelmeyen yeni doğan bebekler için tercih edilebilecek zengin içerikli mamalardan birisidir. Palm yağı içermeyen ürün probiyotik özelliğe sahiptir. Nükleotid ve DHA içeriği ise bebeğinizin gelişimini destekler.

Bebeğin Kilo Alması İçin Hangi Mama Kullanılabilir?

Bebeğinizin kilosu ortalama değerlerin altındaysa ve yeterince beslenemediğini düşünüyorsanız kilo almayı kolaylaştıran bebek mamalarından faydalanabilirsiniz.

Bebelac Gold, bebek gelişimini destekleyerek kilo almanıza yardımcı olabilecek mamalardan birisidir. Fermente içerikli olması sayesinde gaz sorununa neden olmaz. Bu sayede kolik ve kabızlık yaşayan bebekler tarafından da kullanılabilir. Anne sütüne en yakın mamalardan birisi olan Bebelac Gold’un içeriğindeki demir kilo almayı desteklemekle birlikte vücudun oksijeni daha verimli kullanmasına yardımcı olur. Böylece bilişsel gelişime katkıda bulunabilir.

Humana bebek sütü zayıf bebekler tarafından kullanılabilecek mamalardan birisi olup GDO’suzdur. Almanya’da üretilen ve pek çok ülkede kullanılan Humana 1 bebek sütü ilk 6 ayda kullanmaya uygundur. 6 ayın sonrasında ise Humana devam sütü ile devam edilmelidir. İçeriğindeki Galakto-oligosakkarit ilavesi ile sindirim sistemini destekleyen ürün omega 3 ve omega 6 açısından da zenginleştirilmiştir.

Bebek Maması Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeğiniz için en iyi bebek mamasını seçerken bazı ipuçlarını göz önünde bulundurabilirsiniz.

  • Ürünün etiketini inceleyerek içeriğindeki besinlerin yüzdelerini görebilirsiniz. Farklı besinlerle zenginleştirilmiş seçeneklere öncelik vermenizde fayda vardır.
  • Bazı markalar bebek mamasının daha lezzetli olması için şeker ilavesi yapar. Ancak doğal olmayan şeker, bebeğinizin gelişimini engelleyebilir ve kan şekerinin dengesizleşmesine neden olabilir. Ürünün etiketini inceleyerek glikoz, aspartam, sükroz gibi maddeler olmamasına özen gösterebilirsiniz.
  • Henüz ek gıdalara adapte olamayan bebeğinizin fazla tuz tüketmesi, böbreklerinin zarar görmesine neden olabilir. Bu nedenle tuz ilavesi olan mamaları tercih etmemenizde fayda vardır.
  • Kıvam arttırıcı maddeler, bebek mamasının besleyici özelliğinin arka planda kalmasına neden olabilir. Hemen her mamada kıvam arttırıcı bulunmakla birlikte mümkün olduğunca doğal kıvam vericiler kullanılan ürünleri tercih edebilirsiniz.
  • Bir ürünün içeriğinde ne kadar fazla katkı maddesi ve koruyucu varsa raf ömrü o kadar uzundur. Bu nedenle önceliğinizi raf ömrü kısa ve daha az işlem görmüş ürünlere verebilirsiniz.

Bebek Mamasına Ne Zaman Başlanmalı?

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan araştırmalar, ilk 6 ayda bebeğin anne sütü tüketiminin bebek sağlığı açısından oldukça önemli olduğunu göstermiştir. Ancak sütünüz yeterli değilse doktorunuza da danışarak mama kullanmanız mümkündür. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise bebeğinizin kaç aylık olduğunu göz önünde bulundurarak bebeğiniz için en uygun mamayı seçmektir.

Bebeğinizin gelişimi ile ilgili aklınıza takılan tüm soruların cevapları için cicicocuk.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynakça:

https://www.healthline.com/health/parenting/best-baby-food#when-to-start
https://www.choice.com.au/babies-and-kids/feeding-your-baby/first-foods/buying-guides/baby-food
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17311984/
https://www.evolvia.com.tr/urunlerimiz/bebek-ve-devam-sutlerimiz/evolvia-nutripro-1/
https://www.goldengoat.com.tr/2-numara-devam-sutu/

İlginizi çekebilecek en taze yazılar

8 Yaşındaki Çocuğa Nasıl Davranmalı

8 yaşındaki çocuğunuz hala sizinle bir aile olarak vakit geçirmek konusunda istekli bir yaştadır. Bu…

2 sene ago

Çocuklarda Gömük Pipi Nedir? Gömük Penis Tedavisi

Hamilelik dönemini başarıyla atlattıktan sonra nihayet bebeğinizi kucağınıza aldınız. Şimdi ise tek odak noktanız bebeğinizin…

2 sene ago

Sohbeti İlerletmek İçin Çocuklara Sorulacak Sorular

Bazı çocuk soruları, çocuğunuzu yakından tanıyarak hoşlandığı şeyleri öğrenmenize ve çocuğunuzla iletişim kurmanızı sağlar. İşte…

2 sene ago

En İyi Pişik Kremi Tavsiyeleri

Bebeklerde çoğunlukla bez kullanımından kaynaklı olarak ortaya çıkan pişik problemi için anne ve babalar en…

2 sene ago

Rahim Ağzı Kanseri Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Rahim ağzı kanseri, kadınlarda oldukça yaygın şekilde görülen ancak aşı ile önlenebilen nadir kanser türlerinden…

2 sene ago

Ergenliğe Giren Erkek Çocuğa Ne Anlatılır?

Anne babaların çocukları ile ilgili merak ettikleri konuların başında ergenlik dönemi gelir. Ergenlik çocukluktan erişkinliğe…

2 sene ago