Bu içeriği dinleyebilirsiniz

Uyku tulumu çeşitleri, bebeğinizin konforunu artırarak uyku kalitesine olumlu katkı sağlıyor. Tek parça olmaları sayesinde bebeğinizin daha rahat uyumasına yardımcı olan tulumlar, hem yazlık hem de kışlık çeşitleri ile öne çıkıyor. 

Bebek Uyku Tulumu Nedir?

Bebek uyku tulumları, ağırlıklı olarak yünden, pamuklu kumaştan ya da polardan üretilen tek parçalı kıyafet çeşitleridir. Esnek tasarımları sayesinde bebeğinize hareket özgürlüğü sağlayan tulum çeşitleri, bu sayede bebeğinizin kendisini daha rahat hissetmesine yardımcı oluyor ve bebeğinize daha sağlıklı bir uyku deneyimi sunuyor. Bebeğinizin vücut ısısını dengeleyen tulumlar, özellikle uyurken üstünü sıklıkla açan bebeklerin soğuk algınlığı problemi yaşamasını da önlüyor. Bebek uyku tulumu seçenekleri, canlı renkleri ve sevimli desenleriyle de öne çıkıyor.

Kışlık Uyku Tulum Seçenekleri Nasıl Olmalı?

Bebek kışlık tulumlarının kalın dokulu olmasına ve bebeğinizi üzeri açıkken dahi üşütmeyecek kadar etkili bir koruma sağlamasına dikkat etmeniz öneriliyor. Bebekler, doğumlarını takip eden ilk altı aylık süreç boyunca bacaklarını ağırlıklı olarak karın bölgesine çekerek uyumayı tercih ediyor, bu nedenle de tulumun bacak bölümünün bebeğinizi rahatsız etmemesi son derece önemli. Fermuarlı tulumlar, düğmeli tulum modellerine göre pratik kullanıma sahip. Bebeğiniz için uyku tulumu satın alırken tulumun kumaşının termal ısı geçirgenliği belirten TOG değerini kontrol ederek karar verebilirsiniz. 0,5-1 TOG değerine sahip tulumları ilkbahar ve sonbahar aylarında, 2,5-3,5 TOG değeri bulunan tulumları ise kış mevsiminde kullanabilirsiniz. 

Bebek Tulum Modelleri Nasıl Seçilir?

Bebeğiniz için uyku tulumu seçerken, ürünün bebeğinizin boyuna ve kilosuna uygunluğuna dikkat etmeniz tavsiye ediliyor. Hazır satılan bebek uyku tulumlarının üzerinde, 0-3 ay, 6 ay, 9 ay ve 1 yaş gibi ibareler bulunuyor; ancak her bebeğin büyüme hızı aynı olmadığından satın alacağınız tulum bebeğinize tam uymayabilir. Bebeğinizin yaşından ziyade kilosunu ve boyunu ölçüt alarak en doğru modeli seçebilirsiniz. Satın alacağınız ürünü kullanacağınız mevsim de uyku tulumu satın alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta. Kış ayları için yün, polar, pelüş uyku tulumu seçeneklerini; yaz ayları için ise penye, müslin gibi hafif kumaş türlerinden üretilmiş modelleri tercih edebilirsiniz. 

En İyi Bebek Tulumları

Örgü Bebek Tulumları Yaparken Neye Dikkat Edilir?

Bebek tulumları, hazır olarak satıldıkları gibi örgü tulumlar da tercih edilebilir. Eğer örgüye yatkın bir eliniz varsa, sadece birkaç gün içinde bebeğiniz için kusursuz bir tulum örebilirsiniz. Bebek tulumu örmeden önce dikkat etmeniz gereken ilk nokta, doğru yün tercihinde bulunmak. Bebeklerin cildi son derece hassas olduğu için tüylü ya da sentetik yünler, bebeğinizde kızarıklık, pişik, kaşıntı gibi cilt sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle doğal ve antialerjik yünleri seçmenizde fayda var. Ayrıca bebek tulumu örerken çok sıkı örgü tekniklerine başvurmaktan kaçınarak esnek ve rahat tulumlar örebilirsiniz.

Bebek Tulumları Örgü Modelleri Hangileridir?

Bebek tulumlarında dilediğiniz deseni ve motifi kolayca uygulayabilirsiniz. Normal örgü işlerinizde tercih ettiğiniz motiflerin tümünü bebek tulumlarında da kullanabilir ve bebeğinizi kendi zevkinize en uygun şekilde giydirebilirsiniz. Örgü tulumlarınızı dilerseniz tek renkli, dilerseniz karma renkli şekilde hazırlayabilirsiniz. Dikiş biliyorsanız, örgü tulumunuza fermuar detayı da ekleyebilir ve bu sayede kullanışlı bir ürün elde edebilirsiniz. Tulumun kapüşon kısmını ise sevimli kulak detaylarıyla süsleyerek bebeğinize sıcak ve sempatik bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Örgü Bebek Tulumu Nasıl Yapılır?

Bebek tulumu örmek için öncelikle 4 numara şiş ve 3 ila 4 yumak yün edinmeniz öneriliyor. Örmeye ise tulumun yaka bölümünden başlamanız tavsiye ediliyor. Tek parçalı bir tulum düşünüyorsanız, şişe 70 ilmek attıktan sonra 4 diş boyunca haraşo örgü yapmanız ve sonrasında kemer kısımları için düz kenar çalışmasında bulunmanız yeterli. Kenarları bitirdikten sonra tulumun bacak kısımlarını da tek parça halinde örerek örgünüzü tamamlayabilirsiniz. Dikişli tulum örmek istemeniz durumunda ise tulumun sırt, kol ve bacak bölümlerini bizzat bebeğiniz üzerinde ölçerek ayrı ayrı örebilir ve sonrasında birbirlerine dikerek kusursuz bir tulum haline getirebilirsiniz.

Referans:

https://raisingchildren.net.au/newborns/health-daily-care/dressing-newborns/dressing-a-newborn#:~:text=Clothes%20should%20be%20comfortable%2C%20soft,cotton%20are%20a%20good%20choice.

https://www.webmd.com/baby/choosing-baby-clothes#1

İlginizi çekebilecek en taze yazılar

8 Yaşındaki Çocuğa Nasıl Davranmalı

8 yaşındaki çocuğunuz hala sizinle bir aile olarak vakit geçirmek konusunda istekli bir yaştadır. Bu…

2 sene ago

Çocuklarda Gömük Pipi Nedir? Gömük Penis Tedavisi

Hamilelik dönemini başarıyla atlattıktan sonra nihayet bebeğinizi kucağınıza aldınız. Şimdi ise tek odak noktanız bebeğinizin…

2 sene ago

Sohbeti İlerletmek İçin Çocuklara Sorulacak Sorular

Bazı çocuk soruları, çocuğunuzu yakından tanıyarak hoşlandığı şeyleri öğrenmenize ve çocuğunuzla iletişim kurmanızı sağlar. İşte…

2 sene ago

En İyi Pişik Kremi Tavsiyeleri

Bebeklerde çoğunlukla bez kullanımından kaynaklı olarak ortaya çıkan pişik problemi için anne ve babalar en…

2 sene ago

Rahim Ağzı Kanseri Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Rahim ağzı kanseri, kadınlarda oldukça yaygın şekilde görülen ancak aşı ile önlenebilen nadir kanser türlerinden…

2 sene ago

Ergenliğe Giren Erkek Çocuğa Ne Anlatılır?

Anne babaların çocukları ile ilgili merak ettikleri konuların başında ergenlik dönemi gelir. Ergenlik çocukluktan erişkinliğe…

2 sene ago