Nasıl Hamile Kalınır

Meryem Ana Otu Gebelik İçin Nasıl Kullanılır?

Meryem Ana otu, Arap ülkelerinde sıklıkla yetişen ve sağlık açısından faydalı olduğu öne sürülen bitki türlerinden biridir. Özellikle hamile kalmak isteyen ya da doğum süreci yaklaşmış kadınlara önerilen Meryem Ana otunun kadın anatomisini desteklediğine ve doğurganlığı artırdığına inanılır. Pek çok doğal bitki gibi sağlık açısından önemli yararları bulunan Meryem Ana otunu ne şekilde ve ne kadar kullanmanız gerektiğine dair detayları sizin için bir araya getirdik.

Meryem Ana Otu Nedir?

Fatma Ana eli otu ya da Meryem Ana eli otu isimleriyle de bilinen Meryem Ana otları, kuru bir kökten oluşan ve kapalı bir eli andıran şifalı bir bitki türüdür. Aslen Arabistan coğrafyasına ait olan Meryem Ana otu Türkiye’de de satılır. Tamamen doğal koşullarda yetiştirildiği için yabancı madde içermez ve son derece sağlıklı bir yapı sergiler. Meryem Ana otunu herhangi bir aktarda bulabilirsiniz. Suda bekletilerek kullanılır ve düzenli olarak tüketilmesi durumunda kadın sağlığında önemli etkilerde bulunduğuna inanılır.

Bu bitkinin parmak şeklindeki dalları yalnızca yağmur yağdığı zamanlarda açılır ve tohumları yeterince ıslandıktan sonra yeniden kapanır. Bu sayede içerdiği besin değerlerini başarıyla muhafaza eder ve doğru şekilde tüketilmesi durumunda sağlığınızı destekler.

Ağırlıklı olarak hamile kalmayı arzulayan ya da doğumunu kolay bir şekilde gerçekleştirmek isteyen kadınlar için önerilen bu ot hipertansiyondan kolesterole, Tip 2 diyabetten kalp ve damar sağlığına kadar pek çok konuda faydalıdır. Bağışıklığı ve metabolizma direncini de güçlendirdiği düşünülen Meryem Ana otu, vücuttaki östrojen seviyesini artırması sebebiyle kontrollü şekilde tüketilmesi gerekir. Aşırıya kaçılması durumunda çeşitli sağlık problemlerini tetikleyebilecek bitki türlerinden biridir. 

Meryem Ana Otunun Faydaları Nelerdir?

Meryem Ana otunun en bilinen faydaları arasında kan dolaşımını hızlandırması ve yeni hücre sayısını artırması başı çeker. Bu sayede yumurtlama döneminde daha sağlıklı ve doğurgan yumurtalar üretmenize yardımcı olur.Aaynı zamanda sperm sayısını ve kalitesini de artırır ve spermlerin yumurtaya yerleşmesini kolaylaştırarak hamile kalma şansınızı yükseltir.

Hamilelik sürecinde de kullanılabilen bu bitki, cilt sağlığı açısından faydalı olarak değerlendirilir. Özellikle hamilelik sürecinde yaşanabilecek cilt hassasiyeti ve bu hassasiyete bağlı olarak gelişebilecek akne, sivilce, cilt çatlağı, döküntü gibi problemlerin azalmasına yardımcı olan Meryem Ana otu, tansiyonunuzu dengeleyerek gebelik sürecinde yaşayabileceğiniz tansiyon iniş ve çıkışlarınızı azaltır. Hamileliğinizi daha rahat ve sağlıklı geçirmenize yardımcı olan bitki türü idrar kaçırma tedavisinde de tercih edilir. Hamile kadınların bebeğin mesaneye basınç uygulaması sebebiyle sıklıkla yaşadığı idrar kaçırma problemini büyük oranda çözen ot, doğum sürecinde de önerilen doğal ürünler arasında yer alır.

Meryem Ana otunun rahim ağzını genişlettiğine dair yaygın bir görüş bulunur. Rahim ağzındaki kaslara esneklik kazandıran ve bu sayede doğal yöntemle gerçekleştirilen doğumların daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesine yardımcı olan bitki türü, doğum sancılarınızı azaltır ve doğum esnasında vücudunuzun daha az deforme olmasını sağlar. Bu sayede doğum sonrasında yaşayacağınız ağrıları da azaltan ot, doğal doğum dikişlerine olan ihtiyacı düşürmesi sayesinde nekâhat sürecinizi kısaltır.

Meryem Ana Otu Hamile Kalmak için Nasıl Kullanılır?

Meryem Ana otunu hamile kalmak için kullanmanın çeşitli yöntemleri bulunur. En sık tercih edilen ve en faydalı olduğu öne sürülen yöntem, bitki köklerini suda bekletmek ve sonrasında suyu içmektir. Bir tutam Meryem Ana otunu bir sürahi dolusu içme suyunun içine atmanız ve elde ettiğiniz karışımı 24 saat boyunca beklemeye bırakmanız önerilir. Sonrasında bu karışımdan her sabah ve her akşam eşinizle birlikte birer bardak içebilirsiniz. 

Meryem Ana otunu içerken dikkat etmeniz gereken nokta ovulasyon tarihinizdir. Ovulasyon döngünüzü takip ederek yumurtlamanın gerçekleşeceği tarihi tespit etmeniz ve Meryem Ana otunu yumurtlama başlamadan 2 gün önce tüketmeye başlamanız, bitkiden fayda sağlamanız açısından son derece önemlidir. Meryem Ana otunun suyunu kadınla birlikte erkeğin de içmesi hamilelik ihtimalini artırır.

Sperm kalitesini hızlı bir şekilde yükselten Meryem Ana otunu düzenli olarak kullandığınız zaman, hamile kalma ihtimalinizin en yüksek olduğu günleri tespit etmeniz ve o günlerde eşinizle birliktelik yaşamanız da son derece önemlidir. Tüm bu adımları uygulamadan önce doktorunuza danışmanız ve hem Meryem Ana otunun kullanımı hem de ovulasyon döngünüzün tarihleri hakkında bilgi almanız önerilir. Doktorunuz, Meryem Ana otunu kullanmanız sağlığınız açısından sakıncalı bulursa bu yöntemi denememelisiniz. 

Meryem Ana Otu Doğumda Nasıl Kullanılır?

Meryem Ana otu, rahim ağzını genişletmesi ve kandaki hormon seviyesini artırması sebebiyle gebeliğin ilk üç ayında kullanılmaması önerilen bitkilerden biridir. Hamilelik sürecindeki faydaları sayesinde ikinci trimester döneminde, yani hamileliğin 3. ila 6. ayları arasında kontrollü bir şekilde tüketebileceğiniz Meryem Ana otundan 6. ay ila doğum süreci arasındaki süreçte de uzak durmanız tavsiye edilir.

Meryem Ana otunu doğumu kolaylaştırmak amacıyla kullanabilmeniz için, doğum sancılarınızın başlamasını beklemeniz gerekir. İlk küçük sancıları hissettiğinizde ve doktorunuz doğumun yakın zamanda gerçekleşeceğini onayladığında, yeniden Meryem Ana otu kullanmaya başlayabilirsiniz. Meryem Ana otunu doğum öncesinde kullanma şekli de hamilelik öncesinde uyguladığınız yöntemle aynıdır. Bitki köklerini bir sürahi dolusu suyun içine atarak 24 saat bekletebilir ve sonrasında günde 1 ya da 2 bardak içebilirsiniz. Meryem Ana otu son derece dayanıklı bir bitki olduğu için her seferinde farklı bir kök kullanmanıza gerek yoktur. Aynı bitki kökünden tadı belirgin şekilde değişinceye kadar tekrar tekrar yararlanabilirsiniz.

Doğum öncesinde Meryem Ana otu kullanırken, doktorunuza danışmanız da son derece önemlidir. Doğum süreci, her kadında farklı şekilde gelişebilir ve bu sebeple de doğumun güvenli ve sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için Meryem Ana otundan uzak durmanız gerekebilir. Bu noktada doktorunuzun tavsiyelerini dinleyerek süreci kendi adınıza en doğru şekilde yönetebilirsiniz.

Meryem Ana Otunu Ne Kadar İçmek Gerekir?

Meryem Ana otunun, aşırı tüketilmesi durumunda çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaşmanıza yol açabilir. Hamile kalma sürecinde aşırı seviyede Meryem Ana otunu tüketmeniz, vücudunuzdaki kan dolaşımını ve östrojen seviyesini ani ve aşırı bir şekilde yükselterek genel sağlığınız için tehdit oluşturabilir. Gebelik sürecinde aşırı düzeyde Meryem Ana otu tüketmeniz ise rahim yapınıza zarar vererek doğum sürecinin beklenenden erken gerçekleşmesine ve hatta kimi durumlarda düşüklere yol açabilir. Bu sebeple Meryem Ana otunu doğru seviyede tüketmeye büyük özen göstermeniz önerilir.

Hamile kalmadan önce tüketmeniz gereken miktar, ağırlıklı olarak biri sabah ve biri akşam olmak üzere günde 2 bardaktır. Hamilelik öncesinde Meryem Ana otunu üç günden fazla tüketmemeniz de önemlidir. Hamileliğinizin birinci ve üçüncü trimester süreçleri boyunca Meryem Ana otundan uzak durmanız tavsiye edilir. Hamileliğinizin ikinci trimester sürecinde ise birkaç günde bir bardak Meryem Ana otu suyu içerek sağlığınızı koruyabilirsiniz. Gebeliğinizin son haftasında da günde 2 bardaktan fazla Meryem Ana otu suyu içmeniz, doğum sürecinizi olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle tüketiminizi dikkatli bir şekilde gerçekleştirmenizde ve aşırıya kaçmamanızda yarar bulunur.

Yorumlara Bak

İlginizi çekebilecek en taze yazılar

8 Yaşındaki Çocuğa Nasıl Davranmalı

8 yaşındaki çocuğunuz hala sizinle bir aile olarak vakit geçirmek konusunda istekli bir yaştadır. Bu…

2 sene ago

Çocuklarda Gömük Pipi Nedir? Gömük Penis Tedavisi

Hamilelik dönemini başarıyla atlattıktan sonra nihayet bebeğinizi kucağınıza aldınız. Şimdi ise tek odak noktanız bebeğinizin…

2 sene ago

Sohbeti İlerletmek İçin Çocuklara Sorulacak Sorular

Bazı çocuk soruları, çocuğunuzu yakından tanıyarak hoşlandığı şeyleri öğrenmenize ve çocuğunuzla iletişim kurmanızı sağlar. İşte…

2 sene ago

En İyi Pişik Kremi Tavsiyeleri

Bebeklerde çoğunlukla bez kullanımından kaynaklı olarak ortaya çıkan pişik problemi için anne ve babalar en…

2 sene ago

Rahim Ağzı Kanseri Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Rahim ağzı kanseri, kadınlarda oldukça yaygın şekilde görülen ancak aşı ile önlenebilen nadir kanser türlerinden…

2 sene ago

Ergenliğe Giren Erkek Çocuğa Ne Anlatılır?

Anne babaların çocukları ile ilgili merak ettikleri konuların başında ergenlik dönemi gelir. Ergenlik çocukluktan erişkinliğe…

2 sene ago