Hamilelik Öncesi

Hamile Kalmanın Yolları

Bebek sahibi olmak isteyenlerin bilmesi gereken, gebelik şansını artıran faktörlerin var olduğudur. Cinsel ilişki sonucunda döllenmenin sağlanması için sağlıklı yaşam, düzenli uyku, sağlıklı beslenme, yaş gibi faktörler önem taşır.

Hamile Kalma Yolları ve Şansı Artıran Faktörler

Hamilelik şansını arttıran faktörler kadınların en çok merak ettiği konular arasındadır. Aşağıda sizler için listelenen faktörleri dikkate almanız gebelik şansını doğrudan etkiler.

  • Cinsel İlişki Sıklığı ve Zamanlaması: Cinsel ilişkiye hangi sıklıkta giriyor olduğunuz hamilelik şansını yüksek oranda etkiler. Hamile kalma yolları konusunda en etkili faktör olan cinsel ilişki sıklığına dikkat etmeniz, bu ilişkileri yumurtlama dönemine denk getirmeniz gebelik şansını artırmak açısından oldukça mühim olacaktır.
  • Yaş Faktörü: Uzmanlar kadınlar için hamile kalmak için en ideal dönemin 20 ve 30 yaş arasında olduğunu ifade etmektedir. Doğurganlığın en yüksek olduğu bu dönemden sonra hamile kalma ihtimali düşeceği gibi hamile kaldıktan sonraki dönemde de risk seviyesi artacaktır.
  • Düzenli Uyku: Anne adayları cinsel ilişki ile hamile kalsa da bu durumun yaşanmasında uyku düzeninin etkisi yüksektir. Zira metabolizması düzenli çalışmayan kadınların cinsel ilişki düzeni doğru olsa da hamilelik ihtimali düşer.
  • Sağlıklı Beslenme ve Yaşam: En az uyku kadar gebelik şansını artırmada sağlıklı beslenme önemlidir. Beslenme konusunda doğru bir yol izleseniz de kafein içeren içecekler ve sağlığa zararlı alkol, tütün mamulleri tüketmeniz hamile kalma yolları konusunda risklidir. Bu nedenle hamile kalmak istiyorsanız bu tarz yiyecek ve içeceklerden uzak durmalısınız. Ayrıca, sağlıklı beslenmenin yanında hamile kalmak isteyen ebeveynlerin düzenli spor veya yürüyüş yapması, metabolizmasını zinde tutması hem hamile kalmak için hem de gebelik süresini sağlıklı geçirmek için önemlidir.
  • Kilo: Aşırı kilolu veya aşırı zayıf kadınlarda vücut gerekli işlevleri yerine getiremez. Hamile kalma yollarını olumsuz etkileyen bu durum kadınların hayal kırıklığı ile karşılaşmasına neden olabilir. Bu nedenle vücudunuz için ideal kiloyu yakalamanız ciddi derecede önemlidir. Kilonuzun hamilelik için uygun olup olmadığını anlamak için mutlaka bir uzmana danışın.
  • Psikoloji: Uzmanlara göre stres hamile kalma ihtimallerini azaltmaktadır. Hamile kalmanın en önemli unsurlarından biri stres ve üzüntüden uzak olmaktır.
  • İlaçlar ve Takviyeler: Yanlızca doktor kontrolünde olmak üzere, gebelik şansını artıran bazı ilaçlar mevcuttur. Hap veya iğne şeklinde verilen bu takviyelerin ana amacı yumurtlamayı canlandırmak ve uyarmaktır. Ayrıca, anne adayları folik asit ve baba adayları ise selenyum ve çinko E vitamini takviyesi alırsa hamile kalma şansı artacaktır.
Hamile Kalma Yolları Nasıl Başarılı Olur

Hamile Kalma Yolları Nasıl Başarılı Olur?

Hamilelik şanısını artıran faktörleri dikkate almanın yanında, sabırlı olmak önemlidir. Filmlerde görülenin aksine, korunmasız ilk cinsel ilişkide hamile kalma ihtimali oldukça düşüktür. Bu sebeple özellikle yumurtlama döneminizi hesaplayarak ve sabır içerisinde bu süreci yönetmelisiniz. Hamile kalma yolları konusunda her türlü denemeyi yaptınız ama başarılı olamadıysanız tek yapmanız gereken uzman bir doktora danışmaktır. Uzman doktorunuz durumunuzu değerlendirerek medikal bir problem olup olmadığını belirleyecek ve size izlemeniz gereken yolu belirtecektir.

Referans:

https://bingolkdch.saglik.gov.tr/TR,220261/gebelik-oncesi-danisma.html

https://dergipark.org.tr/tr/download/issue-file/12554

İlginizi çekebilecek en taze yazılar

8 Yaşındaki Çocuğa Nasıl Davranmalı

8 yaşındaki çocuğunuz hala sizinle bir aile olarak vakit geçirmek konusunda istekli bir yaştadır. Bu…

2 sene ago

Çocuklarda Gömük Pipi Nedir? Gömük Penis Tedavisi

Hamilelik dönemini başarıyla atlattıktan sonra nihayet bebeğinizi kucağınıza aldınız. Şimdi ise tek odak noktanız bebeğinizin…

2 sene ago

Sohbeti İlerletmek İçin Çocuklara Sorulacak Sorular

Bazı çocuk soruları, çocuğunuzu yakından tanıyarak hoşlandığı şeyleri öğrenmenize ve çocuğunuzla iletişim kurmanızı sağlar. İşte…

2 sene ago

En İyi Pişik Kremi Tavsiyeleri

Bebeklerde çoğunlukla bez kullanımından kaynaklı olarak ortaya çıkan pişik problemi için anne ve babalar en…

2 sene ago

Rahim Ağzı Kanseri Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Rahim ağzı kanseri, kadınlarda oldukça yaygın şekilde görülen ancak aşı ile önlenebilen nadir kanser türlerinden…

2 sene ago

Ergenliğe Giren Erkek Çocuğa Ne Anlatılır?

Anne babaların çocukları ile ilgili merak ettikleri konuların başında ergenlik dönemi gelir. Ergenlik çocukluktan erişkinliğe…

2 sene ago