Hamilelik Öncesi

Hamile Kalmak İçin Doğru Cinsel İlişki Pozisyonu Ne Olmalı?

Bu içeriği dinleyebilirsiniz:

Hamile kalma pozisyonları ya da başka bir ifade ile hamile kalmak için en ideal cinsel ilişki pozisyonları yeni evlenen çiftler ve anne adayları için oldukça önemlidir. Hamile kalma şansını belirli oranda arttırdığı kanıtlanmış pozisyonları sizler için derledik. Özellikle yumurtlama takvimini de dikkate alarak tercih edeceğiniz bu yöntemler sayesinde hamilelik şansınızı ciddi derecede artırabilirsiniz.

Birçok çiftin en büyük hayali bebek sahibi olmaktır. Bazı çiftler bu hayallerine kısa sürede kavuşurken, bazı çiftler için bu süre istenilenden daha uzun olabilir. 

Hamile kalmayı kolaylaştırmak için denenebilecek birkaç önemli nokta vardır. Öncelikle bebek sahibi olmaya karar veren anne ve babanın gerekli sağlık kontrolleri yapılmalıdır. Kontroller hamile kalmaya engel oluşturabilecek sorunların ortadan kalmasına yardımcı olur.

Cinsel ilişkinin doğru yumurtlama döneminde gerçekleştirilmesi de hamilelik olasılığını arttırır. Bir takvim veya akıllı telefonunuzda yer alan pek çok farklı uygulamadan faydalanarak doğru yumurtlama döneminizi bulup, hamile kalma olasılığını arttırabilirsiniz. Hamile kalmak için en iyi zaman, adet döngünüzün en doğurgan noktasındadır. Adetinizin başladığı günü 1. gün, periyodunuzu da 28 gün kabul ederseniz; 14. gün yumurtlamanın en yüksek olduğu gündür. Fakat tüm kadınlar adetlerinin ortasında yumurtlamaz. Uzmanlar, ideal yumurtlama dönemini, adet periyodunuzun 14. gününün (yumurtlamanızın en yüksek olduğu günün) 3 gün öncesi ve 3 gün sonrası olarak belirtir. Bu süre cinsel ilişki için en ideal zamandır. Yaklaşık 6 günlük dönemde her gün cinsel ilişkiye girmek yerine gün aşırı birliktelik daha sağlıklıdır.

Doğru dönemde gerçekleştirilen cinsel birliktelik kadar doğru seks pozisyonu da hamile kalmayı kolaylaştırır. Hamilelik, en basit tabiriyle erkekten gelen spermin yumurtayı döllemesi ile başlar. Erkekten gelen milyonlarca sperm arasından sadece 1 sperm vajina kanalından geçerek yumurtaya ulaşabilir. Spermin yumurtayı döllemek için vajinaya doğru pozisyonda bırakılması yumurtaya ulaşmasını kolaylaştırarak hamile kalma olasılığını arttırır. Bu nedenle cinsel birliktelik sırasında doğru pozisyon oldukça önemlidir.

Hamile Kalmak İçin Tercih Etmeniz Gereken Cinsel İlişki Pozisyonları

Misyoner Pozisyonu

Kadının sırtüstü yattığı ve erkeğin üstte olduğu en yaygın cinsel ilişki pozisyonu olan misyoner pozisyonunda hamilelik şansı oldukça yüksektir. Cinsel ilişkinin sonunda erkek boşalacağı sırada bu pozisyonda olunması ile pelvis bölgesine penetrasyon daha yakın bir şekilde olmasından dolayı hamilelik şansını arttırır. Hamile kalma pozisyonları arasında ilk sırada gelen misyoner yöntemini deneyebilirsiniz.

Birleşme tamamlandıktan sonra hamilelik şansınızı arttırmak için belinizin altına bir yastık kıyarak belli bir süre beklemeniz rahimde döllenme ihtimalini artıracaktır.

Doggy Pozisyonu

Doggy ya da daha yaygın bilinen adı ile köpek pozisyonu cinsel ilişki sırasında en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. İsmini köpeklerin birliktelik pozisyonundan alır. Kadının dizlerinin ve ellerinin üzerinde tıpkı köpek gibi durduğu ve erkeğin arkada olduğu birleşme halidir. Doggy pozisyonunda penetrasyon tıpkı misyoner pozisyonunda olduğu gibi çok yakından gerçekleşir. Bu nedenle hamilelik şansı yüksektir.

Bacak Omuza Pozisyonu

Misyoner pozisyonundan farkı kadının bacaklarının erkeğin omzunda olmasıdır. Bacak omuza partneri ile göz göze gelmek isteyen kişilerin tercihidir. Penetrasyonun tıpkı doggy pozisyonunda olduğu gibi çok iyi olduğu bacak omuza pozisyonunda hamilelik şansı yüksektir. Özellikle kadının bacaklarının havada olması nedeniyle spermlerin pelvisin ön duvarına teması yüksektir.

Yan Yatış ve Kaşık Pozisyonu

Hamile kalma pozisyonları arasında sıklıkla tercih edilen yan yatış pozisyonu yan yana yatılarak gerçekleştirilen cinsel ilişkidir. Yüz yüze olunması veya kadının erkeğe sırtının dönük olması (kaşık pozisyonu) arasında fark yoktur. Pelvise 90 derecelik açı ile penetrasyon sağlandığından hamilelik şansını artıran pozisyonlardandır.

Hamile Kalmak İçin Cinsel İlişki Pozisyonu Başarı Oranı

Hamile kalma pozisyonlarının hangisinin en başarılı olduğunu net olarak tespit etmek için bir çalışma yapılmamış ve bu pozisyonların bilimsel olarak hamilelik şansını artırdığı kanıtlanmamıştır. Pelvis penetrasyonu yüksek olan bu pozisyonları tercih eden çiftlerin bebek yapma konusunda başarılı olma şansının daha fazla olduğu söylenebilir. Bebek sahibi olmak isteyenler bu yazıda önerilen hamile kalma pozisyonlarını deneyebilirler. Bu pozisyonları denerken yumurtlama dönemine dikkat etmeyi unutmayın.

Bebeğin Cinsiyetini Seks Pozisyonu Etkiler Mi?

Merak edilen ve yanlış bilinen konuların başında seks pozisyonun bebeğinin cinsiyetini etkileyebileceği gelmektedir. Yapılan çalışmalar seks pozisyonun, kadının veya erkeğin üstte olmasının bebeğin cinsiyetini belirlemede bir etken olmadığını göstermektedir.

Hamile Kalmanın Yolları Nelerdir?

Bebek sahibi olmak isteyenlerin bilmesi gereken, gebelik şansını artıran faktörlerin var olduğudur. Cinsel ilişki sonucunda döllenmenin sağlanması için sağlıklı yaşam, düzenli uyku, sağlıklı beslenme, yaş gibi faktörler önem taşır. Detaylar için aşağıdaki “Hamile Kalmanın Yolları” yazımızı okuyunuz.

Hamile Kalmanın Yolları

Referans:

https://sbu.saglik.gov.tr/Ekutuphane/kitaplar/EvliligeSagBa%C5%9Flang%C4%B1cDokuman%C4%B1.pdf

https://www.healthline.com/health/sex-for-pregnancy#:~:text=The%20missionary%20(man%20on%20top,your%20odds%20of%20a%20pregnancy.

Yorumlara Bak

    • Merhaba,

      Korunma sağlamadıysanız hamilelik olasılığı olabilir. Bu nedenle test yaptırmanızı öneririz.

      CiciÇocuk Ailesi

  • 10yaşinda kızım var yaş 29yine hamile kalmak istedim normal da herşey tam zamanda oldu ama hamile kalmadım eşim ilk deneme dyor bu daha ama ben çok korkiorum herşey duzenli

    • Merhaba,
      Korunmasız cinsel ilişkiye rağmen hamile kalınmaması bir senelik süreç boyunca normaldir. Bu süreden sonra gebeliğe engel çeşitli durumlar değerlendirilmeye başlanır. Yine de hamilelik sürecine bir kadın doğum uzmanı kontrolünde başlamak ve devam etmek hem endişelerinizi giderecek hem de riski azaltacaktır. Dilediğiniz takdirde bir sağlık kuruluşuna başvurabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.
      cicicocuk ailesi

  • 2 aylık evliyim eşim hamile kalmak istiyor ama bı türlü hamile kalmıyor yaşı 40

    • Merhaba Mustafa Bey,
      İnfertilite (kısırlık) tanısı 12 aylık bir periyodda, istendiği halde gebelik gerçekleşmemesi olarak konur. Ancak ileri yaş dolayısıyla 12 ayın dolmasını beklemeden bir sağlık kuruluşundan yardım almayı deneyebilirsiniz. Sağlıklı günler!
      cicicocuk ailesi

  • 1 yillik evliyim ama hamile kalmiyorum doktora gidiyorum birsey yok diyor sizce ne ypmaliyim

    • Sevgili Medine hanım,
      6 ay- 1 yıl arası normal yolla denedikten sonra hamile kalamıyorsanız doktora başvurmanızı öneririz.

      cicicocuk ailesi

İlginizi çekebilecek en taze yazılar

8 Yaşındaki Çocuğa Nasıl Davranmalı

8 yaşındaki çocuğunuz hala sizinle bir aile olarak vakit geçirmek konusunda istekli bir yaştadır. Bu…

2 sene ago

Çocuklarda Gömük Pipi Nedir? Gömük Penis Tedavisi

Hamilelik dönemini başarıyla atlattıktan sonra nihayet bebeğinizi kucağınıza aldınız. Şimdi ise tek odak noktanız bebeğinizin…

2 sene ago

Sohbeti İlerletmek İçin Çocuklara Sorulacak Sorular

Bazı çocuk soruları, çocuğunuzu yakından tanıyarak hoşlandığı şeyleri öğrenmenize ve çocuğunuzla iletişim kurmanızı sağlar. İşte…

2 sene ago

En İyi Pişik Kremi Tavsiyeleri

Bebeklerde çoğunlukla bez kullanımından kaynaklı olarak ortaya çıkan pişik problemi için anne ve babalar en…

2 sene ago

Rahim Ağzı Kanseri Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Rahim ağzı kanseri, kadınlarda oldukça yaygın şekilde görülen ancak aşı ile önlenebilen nadir kanser türlerinden…

2 sene ago

Ergenliğe Giren Erkek Çocuğa Ne Anlatılır?

Anne babaların çocukları ile ilgili merak ettikleri konuların başında ergenlik dönemi gelir. Ergenlik çocukluktan erişkinliğe…

2 sene ago