Bebek bakımı her iki ebeveynin de sorumluluk aldığı oldukça uzun bir süreçtir. Bu yüzden annenin annelik, babanınsa babalık duygularının gelişmiş olduğundan emin olmak gerekir. Her ne kadar kadınlar genelde kendilerini çocuk isteyip istemediğine kısmen rahat bir biçimde karar verebilse de aynısını erkekler için söylemek pek kolay değil. Bu yazımızda baba adaylarının babalık isteklerinin birtakım belirtilerine göz atacağız.

Erkeklerin Babalığa Hazır Olduğunun İşaretleri

  • Erkekler bir zaman sonra diğer çocuklardan kaçmama ya da onlara normalden çok ilgi göstermeye başlar. Bu en belirgin babalık belirtilerinden bir tanesidir. Eğer eşiniz gittikçe başka insanların çocuklarına ilgi göstermeye başlamışsa onun da kendi çocuğunu yapma zamanı gelmiş de geçiyor diyebiliriz.

  • Aynı şekilde bir erkeğin dışarıyla ilgilenmeyi azaltıp zamanını evinde geçirmeye başlaması da onun babalığa giden yolda ilerlediğini gösteren detaylardandır. Erkekler zamanla evi daha konforlu hale getirmeye ya da bir takım kendin-yap videolarına zaman harcamaya başlar. Bu durumda bilin ki onların da çocuk sahibi olmak gibi bir hayalleri olabilir. 

Evcil Hayvan Sahiplenmek

Erkeklerin çocuk sahibi olmak istemelerinin belki de basit belirtilerinden bir tanesi zaman içerisinde kedi ya da köpek sahibi olmak istemesidir. İhtiyaçları ile ilgilenebilecekleri bir canlı arayışına giren erkekler bebek sahibi olmanın bütün bu arayışlarını noktalayacağını bilirler. 

  • Eğer erkeklerin hayata bakış açıları değişmiş, hırslı bir kapitalistin yerini küçük bir köye tamah edebilen aile düşkünü bir birey almışsa, bilin ki o erkek baba olmaya iyi bir adaydır. Aile kurmak ne erkek ne de kadın için kolay bir olgudur, bunu ciddi ciddi düşünen her erkek aynı zamanda ciddi bir baba adayıdır.
  • Eşler arasındaki uyumun tam olarak sağlanması da gerek anne gerekse baba adaylarının bu sürece hazırlıklarında oldukça önemli bir yer tutar. Müstakbel anne ve baba birbirlerini ancak tam olarak tanıdığında bir bebek yapmaya karar verebilirler. Özellikle baba adayları için bu süreç şarttır.
  • Eğer erkekler sürekli yaşının ilerlediğinden yakınıyorsa da onlar için bir baba adayı olma yolu açılmıştır diyebiliriz. Genellikle yaşları ilerledikçe eve kapanan erkekleri tekrar hayata döndürecek ve birazda olsa egzersiz yapmalarını sağlayacak yegâne şeylerden bir tanesi kuşkusuz ki bebek sahibi olmaları. 
  • Erkeklerin hal ve hareketlerinin giderek olgunlaşması da onların yalnızca bir bebek istediklerinin değil aynı zamanda iyi bir baba adayını olduğunun da göstergesidir. Genç bir erkeğin doğacak çocuğuna iyi bir babalık yapma ihtimali düşüktür ancak zaman içinde hayat tecrübesi artan erkek baba olmak için biçilmiş kaftandır.  
  • Belki de bir erkeğin bebek sahibi olma isteğini en çok belirten özellik ise elbette ki onların bebekler hakkında konuşmaya başlamasıdır. İletişim her şeyin başıdır ve eğer evdeki erkek her geçen gün şirin bebek kıyafetlerinden bahsediyor yada komik bebek fotoğraflarına bakıp gülüyor ise belki de o da baba adayı olmaya hazırdır. 

İlginizi çekebilecek en taze yazılar

8 Yaşındaki Çocuğa Nasıl Davranmalı

8 yaşındaki çocuğunuz hala sizinle bir aile olarak vakit geçirmek konusunda istekli bir yaştadır. Bu…

2 sene ago

Çocuklarda Gömük Pipi Nedir? Gömük Penis Tedavisi

Hamilelik dönemini başarıyla atlattıktan sonra nihayet bebeğinizi kucağınıza aldınız. Şimdi ise tek odak noktanız bebeğinizin…

2 sene ago

Sohbeti İlerletmek İçin Çocuklara Sorulacak Sorular

Bazı çocuk soruları, çocuğunuzu yakından tanıyarak hoşlandığı şeyleri öğrenmenize ve çocuğunuzla iletişim kurmanızı sağlar. İşte…

2 sene ago

En İyi Pişik Kremi Tavsiyeleri

Bebeklerde çoğunlukla bez kullanımından kaynaklı olarak ortaya çıkan pişik problemi için anne ve babalar en…

2 sene ago

Rahim Ağzı Kanseri Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Rahim ağzı kanseri, kadınlarda oldukça yaygın şekilde görülen ancak aşı ile önlenebilen nadir kanser türlerinden…

2 sene ago

Ergenliğe Giren Erkek Çocuğa Ne Anlatılır?

Anne babaların çocukları ile ilgili merak ettikleri konuların başında ergenlik dönemi gelir. Ergenlik çocukluktan erişkinliğe…

2 sene ago