Bebek Giyim

Bebek Mağazaları Hakkında Dikkat Etmeniz Gerekenler

Hamileliğin öğrenildiği andan itibaren anne ve babaların hayatında son derece ciddi değişimler olur. Bu değişimlerden biri de, artık hayatınıza yepyeni bir kavram girmesidir: Bebek mağazaları. Bebek mağazaları, doğum öncesinden itibaren anne ve babaların sıklıkla uğradığı mekânlar arasında yer alır. Doğumdan sonra bebeğin hızla büyümesi de alışveriş ihtiyacının sürmesini beraberinde getirir. Peki, bebek mağazalarından alışveriş yaparken nelere dikkat etmeniz gerekir, biliyor musunuz? İşte tüm anne ve babaların aklında bulunması gereken önemli püf noktaları…

Bebek mağazaları, adından da anlaşılacağı üzere bebek kıyafetlerinin satıldığı mağazaları ifade etmektedir. Bebekler doğdukları andan itibaren hassas bit cilt yapısına sahiptir ve bu nedenle bebek kıyafetlerinin bebek mağazalarından özenle tercih edilmesi gerekmektedir. Kendileri kadar bebeklerini de düşünen ebeveynler, en iyi bebek mağazalarından bebekleri için en kaliteli ürünleri almayı amaçlar. Ebeveynlerin dışında bebeklere hediye alan pek çok kişi de olmaktadır. Bu kişilerinde bebeklere kıyafet alırken oldukça titiz davranmaları ve bebeklerin sağlığını düşünerek hareket etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde bebeklerde çeşitli cilt rahatsızlıklarının oluşması mümkündür. Peki, bebek mağazalarından bebek kıyafetleri alırken dikkat edilmesi gereken neler vardır? İşte cevapları…

Bebek Mağazaları Neler Satar?

Bebek mağazaları, bebeğiniz için ihtiyaç duyacağınız her türlü eşya, kıyafet ve mobilyayı kolaylıkla bulabileceğiniz işletmelerdir. Direkt bebek bakımı üzerine uzmanlaşmış olmaları sebebiyle bebek mağazalarında satılan ürünlerin büyük bir bölümü sağlıklı, ergonomik ve pratiktir. Bu ürünler mağazanın formatına, ticari stratejilerine ve sezona göre değişebilir. Bebek mağazasında bulabileceğiniz ürünlerin bir bölümü şöyledir:

  • Bebek odası mobilya takımları,
  • Beşik çeşitleri,
  • Oyun parkları,
  • Bebek battaniyeleri,
  • Bebek nevresim takımları,
  • Bebek kıyafetleri,
  • Zıbınlar ve bebek çamaşırları,
  • Bebek bezleri,
  • Bebek bakım ürünleri,
  • Emzirme yastıkları,
  • Beslenme gereçleri,
  • Oda nemlendiriciler,
  • Ateş ölçer,
  • Oyuncak çeşitleri,
  • Bebek odası halıları,
  • Bebek mamaları ve devam sütleri.

Bebek Mağazalarından Ürün Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Kriterler

Bebek mağazalarında satılan ürünler, ağırlıklı olarak bebeklerin sağlığı ve fiziksel özellikleri göz önünde bulundurularak üretilir ve bu yüzden son derece güvenlidir. Tüm bebeklerin farklı bir bünyeye sahip olması ise ürün satın alırken çeşitli detaylara dikkat etmenizi gerektirir. Aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurarak bebeğiniz için en sağlıklı ve doğru ürünleri satın alabilirsiniz.

  • Bebek mağazalarında satılan kıyafetlerin bedenleri, markaya göre değişiklik gösterebilir. Bu yüzden bebeğinize kıyafet satın alırken ürünün cm bilgilerini incelemeniz ve bebeğinizin kendisini rahat hissedeceği ürünlere yönelmeniz önerilir.
  • Bebek cildi, son derece hassastır ve dış etkilere karşı çok açıktır. Bebeğinize kıyafet alırken alerjik reaksiyon, tahriş, pişik gibi sorunlara yol açmayacak ürünlere yönelmeniz ve %100 pamuktan üretilmiş modelleri seçmeniz tavsiye edilir.
  • Bebeğiniz için krem, şampuan, yağ gibi ürünler satın alırken ürün içeriğini incelemenizde ve bebeğinize alerji yapmayacak ürünleri tercih etmenizde yarar bulunur.
  • Bebeğiniz için oyuncak satın alırken, yaşına uygun tercihler yapmanız son derece önemlidir. 24 ay öncesindeki bebekler için ağırlıklı olarak peluş ya da silikondan üretilmiş yumuşak ürünleri, 24 ay üzerindeki bebekler için ise zekâ ve fizik geliştirme özelliği bulunan özel tasarımları seçebilirsiniz.

Bebek Mağazaları Giysi Bölümünde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek mağazalarından giysi alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta bebek kıyafetlerinin kumaş yapısıdır. Kumaşların mümkünse organik ve %100 pamuk kumaşlardan olması gerekmektedir. Boyasız, kimyasal madde ve işlenmiş herhangi bir madde içermeyen kıyafetler bebekler için en ideal kıyafetlerdir. Ayrıca bebek mağazalarından alınan bebek kıyafetlerin hava geçişini engellemeyen, alerji riskini taşımayan, tahriş etmeyen, yumuşak ve esneyebilen yapılarda da olması gerekmektedir. Böylece bebeklerin cildinde herhangi bir cilt problemi meydana gelmez. Bunların dışında bebek mağazalarından alınan bebek kıyafetlerinin dikişlerde ipek ve sert iplik kullanılmamış olması gerekmektedir. Dikişi dışa bakan kıyafetler ise oldukça ideal kıyafetlerdir. Ayrıca etiketi dışa bakan ve mümkünse kesilebilen yapılarda olması bebeklerin çok daha rahat edebilmesini sağlamaktadır.

Bebek Mağazalarından Alınan Giysiler Nasıl Yıkanır?

Bebek mağazalarından alınan kıyafetlere dikkat etmenin yanında kıyafetlerinde yıkanırken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Öncelikle yeni aldığınız bebek kıyafetlerini bebeklerinize giydirmeden önce mutlaka yıkamalısınız. Fakat yıkama esnasında herhangi bir kimyasal madde kullanılmaması gerekmektedir. Bebek giysilerinin en ideal sıcaklıkta yıkanması oldukça önemli bir husustur. Bu nedenle 40 derece sıcaklıkta bebek giysilerini yıkayarak bebeklerinizin kıyafetlerini en ideal şekilde yıkamış olursunuz. Bunun dışında bebek kıyafetlerini yıkarken organik yumuşatıcı ve deterjan kullanılması gerekmektedir. Kimyasal deterjanlar bebeklerde alerjik yan etkilerin oluşmasına neden olabilmektedir. Dolayısıyla bebek kıyafetlerini yıkarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta deterjan kullanımıdır.

Sorun Yaşarsanız Ne Yapmalısınız?

Bebek mağazalarından alışveriş yaptıktan sonra çeşitli sorunlar yaşayabilirsiniz. Karşılaşabileceğiniz en büyük sorun ise aldığınız ürünün bebeğinizin bedenine uymaması ya da hatalı bir şekilde üretilmesidir. Satın aldığınız üründe problem olduğunu fark etmeniz durumunda, alışveriş yaptığınız mağazaya giderek ürünü iade edebilir ya da değiştirebilirsiniz. İade ve değişim işlemlerini yapabilmeniz için ürünün fişini mutlaka saklamanız önerilir. Pek çok mağaza, fatura ibraz edilmeden iade ve değişim işlemini kabul etmez. İade ve değişim başvurusunu ürünü satın aldıktan sonra 10 ya da 14 gün içinde yapmanız da son derece önemlidir. Ürünü bebek mağazalarının internet sitelerinden ya da mobil uygulamalarından satın almış olmanız durumunda, iade başvurusu için internet sitesindeki müşteri hizmetlerine başvurmanız önerilir. Bebek ürünleri satan markaların bir bölümü, online olarak satılan ürünleri herhangi bir şubede değiştirmeyi kabul eder. Bazı markalar ise kargo numarası vererek hatalı ürünün marka merkezine gönderilmesini talep eder. Alışveriş yaptığınız markanın iade ve değişim politikasını müşteri hizmetlerinden öğrenerek size verilen talimatlara göre hareket edebilir ve karşılaştığınız sorunu kolayca çözebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek en taze yazılar

8 Yaşındaki Çocuğa Nasıl Davranmalı

8 yaşındaki çocuğunuz hala sizinle bir aile olarak vakit geçirmek konusunda istekli bir yaştadır. Bu…

2 sene ago

Çocuklarda Gömük Pipi Nedir? Gömük Penis Tedavisi

Hamilelik dönemini başarıyla atlattıktan sonra nihayet bebeğinizi kucağınıza aldınız. Şimdi ise tek odak noktanız bebeğinizin…

2 sene ago

Sohbeti İlerletmek İçin Çocuklara Sorulacak Sorular

Bazı çocuk soruları, çocuğunuzu yakından tanıyarak hoşlandığı şeyleri öğrenmenize ve çocuğunuzla iletişim kurmanızı sağlar. İşte…

2 sene ago

En İyi Pişik Kremi Tavsiyeleri

Bebeklerde çoğunlukla bez kullanımından kaynaklı olarak ortaya çıkan pişik problemi için anne ve babalar en…

2 sene ago

Rahim Ağzı Kanseri Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Rahim ağzı kanseri, kadınlarda oldukça yaygın şekilde görülen ancak aşı ile önlenebilen nadir kanser türlerinden…

2 sene ago

Ergenliğe Giren Erkek Çocuğa Ne Anlatılır?

Anne babaların çocukları ile ilgili merak ettikleri konuların başında ergenlik dönemi gelir. Ergenlik çocukluktan erişkinliğe…

2 sene ago