Yeni Doğan

Yenidoğan Bebek Kıyafet Seçimi: Yenidoğan Kıyafetleri

Bu içeriği dinleyebilirsiniz:

Uzun bir bekleyişin ardından nihayet bebeğinize kavuştunuz ve şimdi onun ne giymesi gerektiğini mi düşünüyorsunuz? Aylarca anne karnında her türlü tehlikeden uzak bir biçimde büyüyen bebeklerinizin elbette ki dünyaya uyum sağlaması biraz zaman alabiliyor. Bu süreçte yenidoğan bebeklerin ne yedikleri kadar ne giydikleri de önemli. Bu yazımızda sizler için önce yenidoğan bebek kıyafeti seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalara, sonra yenidoğanlar için en uygun bebek kıyafetlerine değinerek yenidoğan bebekler ne giymeli sorusunu cevapladık.

Bebek kıyafet alışverişinizde ilk olarak dikkat edeceğiniz konu bebeğinizin hangi aylarda doğacağıdır. Alınacak ilk kıyafetlerin doğumun geçekleşeceği mevsime göre doğumdan önce alınması önemlidir. Aksi takdirde doğumdan sonra kıyafet alışverişine vakit ayırmakta zorlanabilirsiniz.

Yenidoğan Bebek Kıyafeti Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yenidoğan bebek kıyafetleri seçerken dikkat edilecek konular hem bütçeniz hem de bebek sağlığı açısından oldukça mühimdir. Yenidoğan bebek cildi oldukça hassastır. Bu yüzden alınacak kıyafetlerin kalitesi ve bebek cildine uyumu yenidoğan kıyafet seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biridir. Peki, yenidoğan için kıyafet alırken başka nelere dikkat edilmelidir?

  • Bebeğinize kıyafet seçerken moda ve marka takıntısını bir kenara bırakmanız gerekir. Nitekim bebeğiniz için en önemli nokta marka ya da trendler değildir. Bebeğiniz için en önemli detay rahatlıktır.
  • Yenidoğan kıyafetleri seçerken dikkat edilecek bir başka husus elbiselerin rahat giyilebilmesidir. Özellikle çıtçıtlı ve kolay giyilip çıkarılabilen elbiseler bebeğiniz için en doğru tercih olacaktır.
  • Tercih edilen elbisenin kumaş kalitesi de oldukça önemlidir. Bebek cildine rahatsızlık veren veya kimyasal boyalar içeren bir kumaş tercih etmemelisiniz.
  • Fermuar vb. unsurların bulunduğu ve bebek cildine hasar verebilecek elbiseler kesinlikle tercih edilmemelidir.
  • Elbise tercihi dışında elbiseleri yıkarken de doğru sabun ve deterjan tercihi yapmalısınız.

Yenidoğan Kıyafetleri Hangileridir?

Yenidoğan bebeğinizin kıyafetlerini alırken şu parçaları kesinlikle bebeğinizin dolabında bulundurmalısınız.

Yenidoğan Bebek Tulumu

Muhtemelen çoğumuzun aşina olduğu bir görüntüdür tulum giyen bir bebek. Tulumların genel olarak oldukça rahat olması ve bebeklerin hareketini hiçbir şekilde kısıtlamaması bunun en büyük sebeplerinden. Elbette yenidoğan bebeğin cildinin hassasiyetini de göz önünde bulundurarak oldukça hafif ve doğal malzemelerden yapılmış bir tulum seçmek faydalı olacaktır.

Bebek Zıbınları

Hastane çıkışı seti olarak da bilinen zıbınlar olmazsa olmaz bebek giysilerinden biridir. Bebek zıbınlarının asıl amacı doğumu üzerinden belki de saatler geçmemiş bir bebeği olabildiğince dış dünyaya karşı korumak ve bunu yaparken onun cilt hassasiyetini dikkate alan materyallerden üretilmiş olmak. Genelde 4-5 parçadan oluşan bu takımlar sayesinde bebeğinizin ilk günlerinde içiniz oldukça rahat edecek.

Yenidoğan Bebek Elbiseleri

Özellikle sıcak iklimlerde yaşayanların tercihlerinin başında elbiseler geliyor. Bebek zıbınları ya da badilerini aksine yenidoğan bebeklerinin cildinin daha rahat nefes almasını sağlayan bu ürünleri hemen hemen her mağazada bulmak mümkün. Yenidoğan bebeklerin ter bezleri henüz çalışmadığı için sıcak havalar ya da kalın giydirilmek onları epey rahatsız edebiliyor, bu yüzden onlara bir elbise almayı tercih edebilirsiniz.

Bebek Şapkası

Bebeklerin kafasının vücutlarının geri kalanına oranla büyük olduğu bir gerçek. Bunun biyolojik olarak pek çok sebebi olsa da çok önemli bir sonucu var, yenidoğan bebekler en çok ısıyı kafalarından kaybediyorlar. Bunun önüne geçmek için (hava çok sıcak olmadıkça) yenidoğan bebeğinize bir şapka giydirmek iyi bir hareket olabilir. Dışarıyla direk temas eden alanları küçültmek önemli olsa da şapkayı geceleri çıkartmayı unutmayın, aksi halde bebeğiniz rahat nefes alamayabilir.

Bebek Badisi

Görmeye alışık olduğumuz diğer bir bebek giysisi ise hiç kuşkusuz badidir. Bebek badilerini de hemen hemen her mağazada bulabilirsiniz zira yalnız yenidoğan bebekler için değil genelde 2-3 yaşına kadar olan bebekler için de oldukça tercih edilen bir üründür kendileri. Özellikle çıtçıtlı modellerin bebek bezi değiştirirken ki rahatlığı yadsınamaz. Gerek ebeveynler için sağladığı kolaylıklar gerekse yenidoğanlara uygun tasarımlarıyla badiler yenidoğan bebeklerin gardırobu için vazgeçilmez.

İlginizi çekebilecek en taze yazılar

8 Yaşındaki Çocuğa Nasıl Davranmalı

8 yaşındaki çocuğunuz hala sizinle bir aile olarak vakit geçirmek konusunda istekli bir yaştadır. Bu…

2 sene ago

Çocuklarda Gömük Pipi Nedir? Gömük Penis Tedavisi

Hamilelik dönemini başarıyla atlattıktan sonra nihayet bebeğinizi kucağınıza aldınız. Şimdi ise tek odak noktanız bebeğinizin…

2 sene ago

Sohbeti İlerletmek İçin Çocuklara Sorulacak Sorular

Bazı çocuk soruları, çocuğunuzu yakından tanıyarak hoşlandığı şeyleri öğrenmenize ve çocuğunuzla iletişim kurmanızı sağlar. İşte…

2 sene ago

En İyi Pişik Kremi Tavsiyeleri

Bebeklerde çoğunlukla bez kullanımından kaynaklı olarak ortaya çıkan pişik problemi için anne ve babalar en…

2 sene ago

Rahim Ağzı Kanseri Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Rahim ağzı kanseri, kadınlarda oldukça yaygın şekilde görülen ancak aşı ile önlenebilen nadir kanser türlerinden…

2 sene ago

Ergenliğe Giren Erkek Çocuğa Ne Anlatılır?

Anne babaların çocukları ile ilgili merak ettikleri konuların başında ergenlik dönemi gelir. Ergenlik çocukluktan erişkinliğe…

2 sene ago