21 Kasım 21 Aralık tarihleri arasında doğan kişiler astrolojide yay burcunun özelliklerini taşır. Kız ya da erkek olması fark etmeksizin yay bebeğinin en belirgin özelliği maceracı olmasıdır. Yay bebekleri daha yürümeye hatta emeklemeye bile başlamadan başlarına dert açabilecek kadar cesur ve macera severdir. Bu denli maceracı olmalarında korkusuz olmaları kadar etkili bir diğer özellik oldukça meraklı olmalarıdır. Yay burcu bebeklerinin temel ihtiyaçlarından sonra en çok ihtiyaç duyduğu şey dünyayı anlama ve yeni şeyler öğrenme güdüsüdür. Dışa dönük ve sosyal yapıları sebebiyle kalabalık ortamlarda hiç sorun çıkarmayacak gibi gözüken yay burcu bebekleri aynı zamanda enerjik ve öğrenmeye meraklı olduğu için bu tür ortamlarda kendisiyle ilgilenmeyi ve davranışlarını kontrol altında tutmayı zor hale getirebilir.

Yay Burcu Bebeğin Özellikleri

Elementi: Ateş

Gezegeni: Jüpiter

Özellikleri: Maceraperest, cesur, hareketli, neşeli, hayal gücü yüksek, sosyal, dışa dönük, özgürlüğüne ve zevklerine düşkün.

Yay Burcu Bebek ile İletişim Kurma

Yay burcu bebeklerin maceraperest olmaları sebebiyle başlarını sıklıkla belaya sokabileceğini söylemiştik. Özgürlüğüne düşkün yay burcu bebekleri kuralları kabul etmede zorlanacak ve limitleri aşmaya çalışacaktır. Aslında tüm bunların temelinde yay burcu bebeklerin öğrenme isteği yatar. Onu ne kadar başını belaya sokmadan bir şeyler öğrenebileceği ve enerjisini atabileceği aktiviteyle tanıştırırsanız bebeğiniz tehlikelerden o kadar uzakta olacaktır. Eğer bu aktiviteleri ona ebeveynleri sunmazsa yay burcu bebekleri enerjilerini atmak için türlü yollara başvurup yapmaması gereken şeylere bulaşabilir. Bu yüzden yay burcu bebekleri ile eğlenceli ve zorlayıcı oyunlar oynamak çok önemlidir. Parka gitmek, saklambaç ya da yakar top gibi oyunlar oynamak yay burcu çocuğunuzla bağınızı güçlendirecektir.

Biraz daha büyüdükten sonra çocuğunuzu düzenli spor aktivitesi yapabileceği bir kursa yazdırmak hem sizi hem onu oldukça rahatlatacaktır. Bu aktivitenin basketbol ya da voleybol gibi grup sporlarından biri olması yay burcu çocuğun hem sosyallik hem enerji ihtiyacını karşılamasını sağlayacağından ekstra iyi olacaktır.

Aynı şekilde yay burcu bebeğinin öğrenme ihtiyacını karşılamak büyüdükçe ebeveynlerin tek başına yetebilecekleri bir istek olmaktan çıkabilir. Çocuğunuz için mümkün olduğunca eğitici kitap, yapboz ve zeka oyunları edinmelisiniz. Ancak bu gereçleri aldıktan sonra çocuğunuzun sizden uzak duracağını sanmayın. Yay burcu çocukları dışa dönük olduğundan yaptıkları aktiviteler hakkında konuşmak ve düşüncelerini paylaşmak ister. Bu yüzden siz de bu oyunlar ve kitaplar hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Dışa dönük olmanın bir getirisi de yay burcu çocuğunuzun çok sosyal olması ve birçok arkadaş edinmesi olacak, bu yüzden özellikle okul dönemi başladığında birçok arkadaş hakkında birçok bilgi edinmeye hazır olun.

İlginizi çekebilecek en taze yazılar

8 Yaşındaki Çocuğa Nasıl Davranmalı

8 yaşındaki çocuğunuz hala sizinle bir aile olarak vakit geçirmek konusunda istekli bir yaştadır. Bu…

2 sene ago

Çocuklarda Gömük Pipi Nedir? Gömük Penis Tedavisi

Hamilelik dönemini başarıyla atlattıktan sonra nihayet bebeğinizi kucağınıza aldınız. Şimdi ise tek odak noktanız bebeğinizin…

2 sene ago

Sohbeti İlerletmek İçin Çocuklara Sorulacak Sorular

Bazı çocuk soruları, çocuğunuzu yakından tanıyarak hoşlandığı şeyleri öğrenmenize ve çocuğunuzla iletişim kurmanızı sağlar. İşte…

2 sene ago

En İyi Pişik Kremi Tavsiyeleri

Bebeklerde çoğunlukla bez kullanımından kaynaklı olarak ortaya çıkan pişik problemi için anne ve babalar en…

2 sene ago

Rahim Ağzı Kanseri Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Rahim ağzı kanseri, kadınlarda oldukça yaygın şekilde görülen ancak aşı ile önlenebilen nadir kanser türlerinden…

2 sene ago

Ergenliğe Giren Erkek Çocuğa Ne Anlatılır?

Anne babaların çocukları ile ilgili merak ettikleri konuların başında ergenlik dönemi gelir. Ergenlik çocukluktan erişkinliğe…

2 sene ago