Bebek Gelişimi

Kova Burcu Bebeği Hakkında Her Şey

Doğum tarihleriniz 20 Ocak 18 Şubat tarihleri arasında ise kova burcu bebeği ebeveyni olacaksınız demektir. Bu tarihlerde doğan kişiler astroloji takviminde kova burcuna denk gelir ve bu burcun özelliklerini gösterirler. Kova burcu bebeği için beklenebilecek en doğru özellik beklenmedik işlere kalkışacak olmasıdır. Kova burcu bebekler yaratıcı özellikleriyle ortaya çıkar ve her hareketleriyle sizi şaşkına çevirebilirler. Özgürlüğüne düşkün olmasıyla bilinen kova burcu kişiler bebekliğinde de çok farklı olmayacaktır. Bebeğiniz için ihtiyacı olan alanı yaratmalısınız. Aksi takdirde huysuz, asi ve isyankar tavırlarıyla baş etmek zorunda kalabilirsin ki şimdiden uyaralım bu çok zordur.

Kova Burcu Bebeği Özellikleri

Elementi: Hava

Gezegeni: Satürn

Özellikleri: Yaratıcı, orijinal, özgürlüğüne düşkün, arkadaş canlısı, farklı deneyimleri seven, isyankar, asi, huysuz.

Kova Burcu Bebek ile İletişim Kurma

Kova burcu bebek ebeveynlerinin kendini değişik fikir ve deneyimlere açmasını tavsiye ederiz, çünkü kova burçları farklı şeyler denemeye bayılır. Kova burcu bebeğinizin farklılıklara ne kadar açık olduğunu çok erken aylarda fark edebilirsiniz. Örneğin ek gıdaya geçişte diğer bebekler sıradan gıdalar için bile ayak sürerken kova burcu bebekler acı biber veya yoğun tatlı baharatlar denemek isteyecektir. Ya da oyun dönemi geldiğinde kova burcu bebeğiniz size çok farklı oyun fikirleri ve kendi kendine yaptığı bir icatla gelebilir. Şaşırmayın. Kova burcu bebekler sürekli değişim içinde olmayı çok sever. Etraflarında bir değişim gerçekleşmiyorsa da bu değişimi kendileri yaratabilecek kadar yaratıcıdırlar. Yaratıcılığını koruması için çocuğunuza elinizden geldiğince geliştirici imkan sağlamanızı öneririz.

Kova burcu bebekler gerçekten çok zeki ve yaratıcı olabilmektedir, bu yeteneklerini iyiye yönlendirmek çoğu zaman ebeveynlerin elindedir. Aynı zamanda oldukça arkadaş canlısı olan kova burcu çocuklar arkadaş edinmeye başladığında çok farklı arkadaşlıklar kurabilir. Bu durumlarda gereksiz endişelenip çocuğunuzun üzerinde baskı kurmamalısınız.

Özgürlüğüne düşkün bir kova burcu çocuk böyle bir baskıdan çok çabuk bunalıp isyan haline geçebilir. Ona yapabileceklerini ve yapamayacaklarını gösterin ve çocuğunuza güvenin. Kendine ayırdığı zamana ve düşüncelerine önem veren kova burcu çocuklar genellikle kendisi için en doğru olanı seçme kapasitesine de sahiptir. İstekleri gerçekleşmeyince genellikle çok huysuz olan kova bebeklerinin empati yeteneği aslında çok gelişmiştir. Bu sebeple kova burcu kişiler bencilce sadece kendi isteklerinin peşinden gitmez demek yanlış olmayacaktır. Hatalı olduklarını fark edince özür dilemesini bilen kova burcu çocuklar genelde mantıklarıyla hareket etseler de karşıdaki kişinin duygularını önemser.

Kova Çocuğu İçin En İyi Aktiviteler

Kova çocukları zeki ve yaratıcıdır. Bunu geliştirmek için erken yaşlardan itibaren kitap okumaya yönelirler. Sanata eğilimlidirler. Ayrıca sosyalleşmeyi severler ve küçük arkadaşlarla oyun alanlarında vakit geçirmekten mutlu olurlar. Kova çocuklarının yeniden şarj olmak, kendi başlarına oynamak ve hayal güçlerinin yetişkinlerin kulağının dışında ortaya çıkmasına izin vermek çok önemlidir. Bu nedenle ebeveynler gerektiği zamanlarda kova burcu bebeğe özel zaman tanımalıdırlar.

İlginizi çekebilecek en taze yazılar

8 Yaşındaki Çocuğa Nasıl Davranmalı

8 yaşındaki çocuğunuz hala sizinle bir aile olarak vakit geçirmek konusunda istekli bir yaştadır. Bu…

2 sene ago

Çocuklarda Gömük Pipi Nedir? Gömük Penis Tedavisi

Hamilelik dönemini başarıyla atlattıktan sonra nihayet bebeğinizi kucağınıza aldınız. Şimdi ise tek odak noktanız bebeğinizin…

2 sene ago

Sohbeti İlerletmek İçin Çocuklara Sorulacak Sorular

Bazı çocuk soruları, çocuğunuzu yakından tanıyarak hoşlandığı şeyleri öğrenmenize ve çocuğunuzla iletişim kurmanızı sağlar. İşte…

2 sene ago

En İyi Pişik Kremi Tavsiyeleri

Bebeklerde çoğunlukla bez kullanımından kaynaklı olarak ortaya çıkan pişik problemi için anne ve babalar en…

2 sene ago

Rahim Ağzı Kanseri Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Rahim ağzı kanseri, kadınlarda oldukça yaygın şekilde görülen ancak aşı ile önlenebilen nadir kanser türlerinden…

2 sene ago

Ergenliğe Giren Erkek Çocuğa Ne Anlatılır?

Anne babaların çocukları ile ilgili merak ettikleri konuların başında ergenlik dönemi gelir. Ergenlik çocukluktan erişkinliğe…

2 sene ago