Hamile kalma günleri; kadınların fizyolojik anlamda gebe kalmaya daha hazı olduğu günlerdir. Yumurtlama ve üreme verimliliğinin oldukça yüksek olduğu bu süreçte cinsel ilişkiye girilmesi anne ve babaları bebek konusunda mutlu eden sonuçlar verir.

Anne ve baba adayları kucaklarına bir bebek almak ve evliliklerini taçlandırmak istediklerinde genellikle hamile kalma günleri olarak bilinen ve kadınların yumurtlama konusunda verimli olduğu günleri seçer. Ancak çoğu insan bu günler konusunda çok bilgi sahibi değildir. Bu yazımızda çocuk sahibi olmak isteyen kadınların gebelik oranını yükseltecek günleri açıklayarak evliliklerinde mutlu olmalarına destek olacağız. Siz de evliliğinizde mutlu bir adım atmak için hamile kalınabilecek günleri takip etmelisiniz.

Hamile Kalma Günleri Hangileridir?

Hamilelik şansının daha yüksek olduğu bazı dönemler bulunur. Söz konusu dönem özellikle adet döngüsü düzenli olan kadınlar tarafından kolaylıkla tespit edilebilmektedir. Adet döngüsü düzenli olan hanımlar ilk adet kanının görülmesinden itibaren 14. ve 15. günlerde yumurtlama dönemine girer. Bu dönem hamile kalma günleri olarak da ifade edilebilir. Bir başka hesaplama yöntemi de bir sonraki adet tarihinin bilinmesi ile yapılır. Sonraki adet tarihinden geriye doğru 14 veya 15 gün sayıldığında yumurtlama dönemi tespit edilmiş olur. Ancak tüm bu hesaplamalar düzenli bir adet döngüsü içinde olur.

Hamile kalma günlerinin metabolizmaya bağlı olduğu ve düzenli hesaplama yapılsa dahi bazen işe yarayamayabileceğini söylemek gerekir. Zira hamilelik doğum kadar mucizevi bir olaydır. Bu mucizevi olayı planlayarak gerçekleştirmek bazen mümkün olmaz.

Hamile Kalma Günleri Önemli mi?

Kadınlar hamile kalmak için çoğu zaman yumurtlama dönemini hesaplar ve cinsel ilişkiye girer. Ancak bu durum her zaman başarılı sonuçlanmaz. Hamileliğin ortaya çıkması birçok değişkenin bir araya gelmesi ile mümkündür. Bu değişkenlerin bir araya planlı getirilmesi bir ihtimal olsa da her zaman bu ihtimali yakalamak söz konusu olmaz. Size düşen yumurtlama dönemini belirleyerek üzerinize düşeni yapmaktır.

Hesaplama ile cinsel ilişkiye girmeniz durumunda eninde sonunda hamile kalırsınız. Ancak bunu problem yapmamayı tercih etmeniz sizin için iyi olacaktır.

Referans:

https://www.babycenter.com/pregnancy-due-date-calculator

https://sbu.saglik.gov.tr/Ekutuphane/kitaplar/EvliligeSagBa%C5%9Flang%C4%B1cDokuman%C4%B1.pdf

Yorumlara Bak

  • Ya benim gecen ay adetim iki hafta gecmisti sonra test yptm daha yeni vrdi sonra bktm adet oldum acba neden cvp bkliyom

İlginizi çekebilecek en taze yazılar

8 Yaşındaki Çocuğa Nasıl Davranmalı

8 yaşındaki çocuğunuz hala sizinle bir aile olarak vakit geçirmek konusunda istekli bir yaştadır. Bu…

2 sene ago

Çocuklarda Gömük Pipi Nedir? Gömük Penis Tedavisi

Hamilelik dönemini başarıyla atlattıktan sonra nihayet bebeğinizi kucağınıza aldınız. Şimdi ise tek odak noktanız bebeğinizin…

2 sene ago

Sohbeti İlerletmek İçin Çocuklara Sorulacak Sorular

Bazı çocuk soruları, çocuğunuzu yakından tanıyarak hoşlandığı şeyleri öğrenmenize ve çocuğunuzla iletişim kurmanızı sağlar. İşte…

2 sene ago

En İyi Pişik Kremi Tavsiyeleri

Bebeklerde çoğunlukla bez kullanımından kaynaklı olarak ortaya çıkan pişik problemi için anne ve babalar en…

2 sene ago

Rahim Ağzı Kanseri Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Rahim ağzı kanseri, kadınlarda oldukça yaygın şekilde görülen ancak aşı ile önlenebilen nadir kanser türlerinden…

2 sene ago

Ergenliğe Giren Erkek Çocuğa Ne Anlatılır?

Anne babaların çocukları ile ilgili merak ettikleri konuların başında ergenlik dönemi gelir. Ergenlik çocukluktan erişkinliğe…

2 sene ago