Aktiviteler

1 Yaş Doğum Gününde Yapılacak Şeyler

Bu içeriği dinleyebilirsiniz:

Bebeklerin ilk doğum günü kutlaması, tüm anne ve babalar için son derece heyecan vericidir. Pek çok anne ve baba, bebeklerinin birinci yaşını unutulmaz bir konseptle kutlamayı hayal eder. Bebeğinizin hayatındaki en önemli ilklerden birini etkileyici bir hâle getirmek isterseniz, sizin için hazırladığımız 1 yaş doğum günü konsept fikirlerinden yararlanabilir ve anı koleksiyonunuza eşsiz parçalar kazandırabilirsiniz.

Son günlerde çeşitli konseptler ile oluşturulan doğum günü partileri oldukça moda. Sıradan doğum günü partilerinin aksine birbirinden farklı konseptler ile hazırlanan bu doğum günleri hem yetişkinler hem de çocuklar için unutulmaz birer anı bırakıyor. Eğer siz de çocuklarınız için sürpriz doğum günü partileri hazırlamak istiyorsanız öncelikle yapmanız gereken çocuğunuzun cinsiyetine uygun bir doğum günü konsepti belirlemektir. Aşağıda birkaç konsept önerisi bulabilirsiniz.

Olmazsa Olmaz: 1 Yaş Doğum Günü Teması

Bebeğiniz için hazırlayacağınız 1. yaş partisinde, elbette ki “1” temasının son derece belirgin ve dikkat çekici olması gerekir. Duvar süslemesi olarak kullanacağınız balonlarda, doğum günü pastasında, bebeğinizin kıyafetlerinde ve özel baskı yaptıracağınız karton süsleme unsurlarında “1” temasına bol bol yer vererek bebeğinizin ilk doğum gününü renklendirebilirsiniz. Bu sayede, doğum günü kutlamasında çekeceğiniz fotoğrafların son derece etkileyici bir görünüm sergilemesini sağlayabilirsiniz. “1” temalı dekorasyon unsurlarıyla süsleyeceğiniz doğum günü fotoğraflarını sosyal medyada da paylaşabilir, mutluluğunuzu sevdiklerinize duyurabilirsiniz. Üstelik “1” temalı fotoğraflarınızla kişisel tarihinize not düşebilir, kutlama fotoğraflarına yıllar sonra baktığınızda bile tarihini hemen hatırlama avantajından yararlanabilirsiniz.

Renklerin Gücüne İnanın

Renkler, hiç şüphesiz çocukların dünyasındaki en önemli unsurlar arasında yer alır. Her biri rengarenk birer hayal gücüne sahip olan çocuklar, yaşam alanlarının canlı tonlarla süslenmesinden büyük zevk alır ve renkli ortamlarda kendilerini adeta bir masal kahramanı gibi hisseder. Bebeğinizin ilk doğum günü partisinde renklere büyük özen göstermeniz, kutlamanın bebeğiniz için son derece etkili olmasına da yardımcı olur. Pek çok aile, erkek bebekler için mavi temalı, kız bebekler için de pembe temalı süslemeleri tercih eder. Klasik akımları tercih ediyorsanız, siz de bu renkleri kullanabilir ve bebeğinizin doğum gününü kutlayacağınız alanı pembe ya da mavi süslerle donatabilirsiniz. Dilerseniz klasik kalıplar yerine bebeğinizin favori renklerini de tercih edebilir ve böylece daha da cazip bir kutlama ortamı oluşturabilirsiniz. Pastadan servis takımlarına, balonlardan süsleme kâğıtlarına, masa örtüsünden oyuncaklara kadar tüm unsurları canlı renk tonlarında seçebilir ve bebeğinizin yeni yaşını mutlulukla karşılamasını sağlayabilirsiniz.

Unutmamanız Gereken Bir Detay: Oyun Alanı

Bebeğinizin birinci yaşını doldurması, sosyal becerilerinin de geliştiği anlamına gelir. Peki bebeğinize yeni arkadaşlar kazandırmak ve yeni sosyal eğlenceler deneyimlemek için doğum gününden daha iyi bir fırsat olabilir mi? 1 yaş temalı doğum günü partinize çocuk sahibi tüm yakınlarınızı davet edebilir ve çocuklar için rengarenk bir oyun alanı oluşturabilirsiniz. Partiye katılan tüm çocukların bu oyun alanında birlikte oyun oynamasını sağlayabilir, böylece bebeğinize sosyalleşmeyi, arkadaş edinmeyi ve başkalarıyla oyun oynamayı öğretebilirsiniz. Üstelik çocuklar için özel bir alan oluşturarak partinizi ikiye bölebilirsiniz. Yetişkinlerin kendi aralarında, çocukların kendi aralarında eğlenebileceği bir düzen oluşturarak kutlamanın herkes için eğlenceli hâle gelmesini sağlayabilirsiniz. 

Cazip Bir Fikir: Tüm Çocuklara Hediye

Doğum günlerinin en önemli detaylarından biri, elbette ki hediyelerdir. Özellikle çocuklar için düzenlenen doğum günü kutlamalarında hediyelerin ayrı bir önemi bulunur. Peki, kutlamanızı daha da cazip hâle getirmeye ne dersiniz? Eğer çocuğunuzun birinci doğum gününü katılan herkes için unutulmaz bir şenlik hâline getirmek isterseniz, davet ettiğiniz tüm çocuklara minik hediyeler verebilirsiniz. Puzzle, peluş figür, bez bebek, plastik araba gibi oyuncak seçeneklerini renkli kâğıtlara sarabilir ve partinizin heyecanlı bir noktasında çocuğunuzun arkadaşlarına dağıtabilirsiniz. Bu sayede hem tüm çocukları mutlu edebilir hem de çocuğunuzun birinci doğum gününün uzun süre boyunca hafızalarda yer etmesini sağlayabilirsiniz. Dilerseniz doğum günü kutlamanızı müzik ve dans etkinlikleriyle de renklendirebilir ve hediyelerinizi etkinliğin ödülü olarak da lanse edebilirsiniz.

Erkek Çocuklar İçin Doğum Günü Konseptleri

  • Marvel karakterleri
  • Süper kahramanlar
  • Dinozorlar
  • Araba robotlar
  • Deniz hayvanları
  • Futbol gibi spor temalar
  • Korsan

Kız Çocukları İçin Doğum Günü Konseptleri

  • Frozen karlar ülkesi
  • Barbie
  • Oyuncak ayı
  • Pembe şekilli temalar

Çocuğunuz için en uygun olan doğum günü konseptini seçtikten sonra bu konsepte uygun dekorasyon ve ikramlık hazırlıklarına başlayabilirsiniz.

1 Yaş Doğum Günü Pastasının Yanında Ne İkram Edilir?

Doğum günü partisi hazırlayan kişiler doğum günü ikramlıkları ve doğum günü ikram tarifleri hakkında detaylı bir araştırmaya girerler. Doğum günü pastaları her ne kadar tatlı kategorisinde yer alsa da pastadan hariç bir çeşit daha tatlı yapabilirsiniz. Kurabiye, cup kek, puding gibi hafif tatlılar yapabilirsiniz.

Doğum günü ikramlıkları hazırlarken tuzlu tariflere de önem göstermelisiniz. Tuzlu kurabiye, poğaça, börek, kanepe gibi kolay yenilebilen atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Tabi tüm bunların yanına en az bir çeşit salata hazırlamalısınız. Patates salatası, rus salatası ve makarna salatası gibi salatalar doğum günleri ikramlıklarının olmazsa olmazıdır.

1 Yaş Doğum Günü Hediyesi

1 yaşındaki bir çocuğa hediye almak aslında oldukça zorlayıcıdır. Akla gelen ilk seçenek olan kıyafetler hızla büyüyen çocuklar için çok kullanışlı olmayabilir. Bunun yerine oyuncak, çocuk odasına dekor ürünü, salıncak, hamak ya da çeşitli bakım ürünlerinden oluşan bir hediye seti alabilirsiniz. Ayrıca kendi kendine yemek yemeye başlayan 1 yaşındaki çocuklara tabak, bardak, çatal ve kaşıktan oluşan bir beslenme seti hediye edebilirsiniz. Hem bebeklerin hem de 1-2 yaşlarındaki çocukların en büyük ihtiyaçlarından birisi battaniyelerdir. Çocuğun cinsiyetine göre çok sempatik bir battaniye satın alarak hediye edebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek en taze yazılar

8 Yaşındaki Çocuğa Nasıl Davranmalı

8 yaşındaki çocuğunuz hala sizinle bir aile olarak vakit geçirmek konusunda istekli bir yaştadır. Bu…

2 sene ago

Çocuklarda Gömük Pipi Nedir? Gömük Penis Tedavisi

Hamilelik dönemini başarıyla atlattıktan sonra nihayet bebeğinizi kucağınıza aldınız. Şimdi ise tek odak noktanız bebeğinizin…

2 sene ago

Sohbeti İlerletmek İçin Çocuklara Sorulacak Sorular

Bazı çocuk soruları, çocuğunuzu yakından tanıyarak hoşlandığı şeyleri öğrenmenize ve çocuğunuzla iletişim kurmanızı sağlar. İşte…

2 sene ago

En İyi Pişik Kremi Tavsiyeleri

Bebeklerde çoğunlukla bez kullanımından kaynaklı olarak ortaya çıkan pişik problemi için anne ve babalar en…

2 sene ago

Rahim Ağzı Kanseri Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Rahim ağzı kanseri, kadınlarda oldukça yaygın şekilde görülen ancak aşı ile önlenebilen nadir kanser türlerinden…

2 sene ago

Ergenliğe Giren Erkek Çocuğa Ne Anlatılır?

Anne babaların çocukları ile ilgili merak ettikleri konuların başında ergenlik dönemi gelir. Ergenlik çocukluktan erişkinliğe…

2 sene ago