Bebek Cinsiyeti

Çin Takvimine Göre Cinsiyet Hesaplama

Bu içeriği dinleyebilirsiniz

Gebelik gerçekleştikten sonraki en büyük temenni elbette bebeği sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmektir. Ancak bebeğin cinsiyeti, göz rengi, saç şekli gibi konular anne ve babalar için merak konusu olmayı sürdürür. Gelişen teknolojiyle birlikte bebeğin cinsiyetini gebeliğin ilk 3 ayında öğrenmek mümkün olmuştur. Bilimsel bir yöntem olmasa da, ultrasonografi dışında bir yöntemle bebek cinsiyeti öğrenmenin bir yolu vardır. Çin takvimine göre cinsiyet hesaplama olarak bilinen bu yöntemin %80 oranında doğruluk payına sahip olduğu söylenmektedir.

Çin Takviminde sembol olarak hayvanlar kullanılmaktadır. Çinlilerin kullandığı bu hayvan sembollü takvim klasik 12 burçlu astrolojik sistemle tanımlanabilmektedir. Çin Takviminin tamamı hayvan halkasından oluşmaktadır ve her yılı bir hayvan temsil etmektedir. Çin Takvimi; fare, manda, kaplan, tavşan, ejderha, yılan, at, keçi, maymun, horoz, köpek ve domuz gibi hayvanlardan oluşmaktadır.  Çin takvimi yıllar önce doğacak çocukların cinsiyetini belirlemek için oluşturulmuş bir takvimdir. Her ne kadar kişiler tarafından batıl inanç olarak kabul edilse de birçok kişi Çin Takvimine göre cinsiyet hesaplama sonuçlarının doğru çıktığını belirtmiştir. Günümüzde ise yeni doğacak bebeklerinin cinsiyetlerini ultrasona girmeden öğrenmek isteyen kişiler Çin Takviminden yararlanabilmektedir. Peki, Çin Takvimine göre cinsiyet nasıl öğrenilir?

Çin Takvimine Göre Cinsiyet Hesaplama

Çin takvimine göre annenin doğum tarihi bebeğin cinsiyetini belirlemede çok büyük bir rol oynamaktadır. Çünkü Çin takvimine göre cinsiyet hesaplanırken annenin doğum tarihi ve son regl tarihi göz önüne alınır. Takvimde 18’den 45’e kadar anne yaşı ve aylar yer alır. Anneler son regl kanaması tarihi ve yaşa göre bebeklerinin cinsiyetini bu tabloda görebilirler.

Çin Takvimindeki bu tahminler geçmiş dönemde Çinli kadınların doğumlarından alınan istatistiklere göre yapılıyor. Tablodaki aylardan hangisinde hamile kalındığına ve annenin yaşına göre de bebeğin cinsiyeti tahmin ediliyor. Ancak annenin yaşıyla ilgili hesaplamalarda ufak bir düzenlemeye ihtiyaç duyulabiliyor. Çin Takvimi miladi takvim değil çin takvimine göre hazırlandığı için doğum tarihleri farklı hesaplanabiliyor. Çin takvimine göre cinsiyet hesaplama yaparken Mart ve Aralık ayları arasında doğan annelerin kendi yaşından 1 yaş, ocak ve şubat aylarında doğan annelerin ise 2 yaş büyük olan yaşa göre hesaplama yapması gerekiyor.

Çin Takvimine göre eğer anne 18 yaşından önce hamile kaldıysa bebeğin erkek olma olasılığı diğer yaşlardaki ihtimale göre çok daha fazladır. Bu olasılığı daha ayrıntılı hale getirip örnek ile açıklamak gerekirse 18 yaşındaki bir annenin ocak ya da mart ayında hamile kalması neticesinde kız bebek dünyaya getirir. Geriye kalan diğer aylardan birinde hamile kalan anneler ise erkek bebek dünyaya getirir. Kısacası Çin Takvimine göre annenin yaşı ve doğum tarihi bebeğin cinsiyetini doğrudan etkilemektedir. Peki, Çin Takvimi ne kadar güvenilirdir?

Çin Takvimi Ne Kadar Güvenilir?

Çin Takvimi kesinlikle bilimsel verilere dayanmamaktadır. Daha önce de söylediğimiz gibi çin takvimine göre cinsiyet hesaplama tahminleri, çinli kadınların önceki yıllarda yaptığı doğumlar sonucu hangi cinsiyette bebek dünyaya getirdiğine göre yapılıyor. Bu nedenle Çin Takviminin kesin sonuçlar vereceğini söylemek yanlış olur. Ancak geçmişten gelen iddialara göre Çin Takvimi %70 ile 90 oranında bebeklerin cinsiyetini doğru tahmin etmektedir. Bebek cinsiyetlerinde iki seçenek olduğu ve iki cinsiyetinde %50 doğruluk payı olduğu düşünüldüğünde Çin Takviminin %70 oranın doğru sonuçlar vermesi bir açıdan oldukça normal bir durumdur. Ancak günümüzde çoğu annenin yorumu Çin takvimine göre cinsiyet hesaplama sonuçlarının doğru çıktığı yönündedir.

Hemen Şimdi Siz de Çin Takvimine Göre Bebeğinizin Cinsiyetini Öğrenin

Bebeğiniz Muhtemelen

Yorumlara Bak

İlginizi çekebilecek en taze yazılar

8 Yaşındaki Çocuğa Nasıl Davranmalı

8 yaşındaki çocuğunuz hala sizinle bir aile olarak vakit geçirmek konusunda istekli bir yaştadır. Bu…

2 sene ago

Çocuklarda Gömük Pipi Nedir? Gömük Penis Tedavisi

Hamilelik dönemini başarıyla atlattıktan sonra nihayet bebeğinizi kucağınıza aldınız. Şimdi ise tek odak noktanız bebeğinizin…

2 sene ago

Sohbeti İlerletmek İçin Çocuklara Sorulacak Sorular

Bazı çocuk soruları, çocuğunuzu yakından tanıyarak hoşlandığı şeyleri öğrenmenize ve çocuğunuzla iletişim kurmanızı sağlar. İşte…

2 sene ago

En İyi Pişik Kremi Tavsiyeleri

Bebeklerde çoğunlukla bez kullanımından kaynaklı olarak ortaya çıkan pişik problemi için anne ve babalar en…

2 sene ago

Rahim Ağzı Kanseri Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Rahim ağzı kanseri, kadınlarda oldukça yaygın şekilde görülen ancak aşı ile önlenebilen nadir kanser türlerinden…

2 sene ago

Ergenliğe Giren Erkek Çocuğa Ne Anlatılır?

Anne babaların çocukları ile ilgili merak ettikleri konuların başında ergenlik dönemi gelir. Ergenlik çocukluktan erişkinliğe…

2 sene ago