Bebek

Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur?

Bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur konusunda en doğru yanıtı almak için sizler için hazırlanan bu yazıyı okuyarak bebeğinizin cinsiyetini ne zaman öğrenebileceğiniz bilebilirsiniz.

Gebelik anne ve babalar için hayatın belki de en önemli anlarından bir tanesidir. Ancak gebe olduğunu öğrendikten sonra anneler için yaşanan heyecanlardan bir tanesi de bebeğin cinsiyetidir. Bebeğin hem çeyizinin hazırlanmasında hem de bebeğin adının belirlenmesinde oldukça aceleci olan anne adayları için bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur sorusunun cevaplanması bu açıdan önemlidir.

Bebeğin Cinsiyeti Nasıl Belirlenir?

Anne adaylığı belli olduktan sonra meydana gelen muhteşem duygusal ortam anne adaylarını çok heyecanlandırır. Bu heyecanı takip eden başka bir heyecan ise bebeğin kız mı erkek mi olduğunun öğrenilmesi aşamasıdır.

Geçmiş dönemlerde kadınlar fiziksel görüntüden yola çıkarak hamile kalan kişinin kız mı erkek mi doğuracağını tahmin edebiliyorsa da günümüzde gelişen teknolojik imkanlar sayesinde bu durum değişmiştir. Jinekoloji uzmanlarının yaptığı ultrason muayenesi neticesinde ortaya konan cinsiyet anne ve babalara neredeyse %100 oranında doğru bilgi verir. Peki, bu bilgi anne ve babalara ne zaman verilir. Yani bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur. Bu soruya cevap yine doktorlar tarafından genellikle hamileliğin 4.ayında verilir. Fiziksel gelişimin büyük oranda tamamlandığı bu dönemden sonra jinekologlara başvurarak bebek cinsiyeti hakkında net bilgi alabilirsiniz.

Bebeğin Cinsiyeti Daha Önce Belirlenebilir mi?

Doktorların pek çoğu hamileliğin 4. ayı dolmadan anne ve baba adaylarına cinsiyet konusunda bir bilgi vermeyi istemez. Zira burada yapılacak bir hata duygusal açıdan ebeveynleri etkileyebilir. Bu nedenle doktorlar 4. Ay öncesinde cinsiyeti tespit etse de bilgi paylaşmak istemez. Peki, 4. Ay öncesinde bebeğin cinsiyetini net olarak tespit etmek mümkün müdür?

Doktorların bir bölümü bebeklerin kas ve iskelet tipine göre erkek veya kız şeklinde tanımlamalar yapabilir. Yüksek oranda başarılı olan bu tahminler 4. Ayı beklemenize gerek kalmadan bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur sorusuna en doğru cevabı bulmanıza imkan tanır.

Referans:

https://nallihandh.saglik.gov.tr/TR,103306/anne-karnindaki-bebegin-vucut-sistemlerinin-hafta-hafta-gelisimi.html

İlginizi çekebilecek en taze yazılar

8 Yaşındaki Çocuğa Nasıl Davranmalı

8 yaşındaki çocuğunuz hala sizinle bir aile olarak vakit geçirmek konusunda istekli bir yaştadır. Bu…

2 sene ago

Çocuklarda Gömük Pipi Nedir? Gömük Penis Tedavisi

Hamilelik dönemini başarıyla atlattıktan sonra nihayet bebeğinizi kucağınıza aldınız. Şimdi ise tek odak noktanız bebeğinizin…

2 sene ago

Sohbeti İlerletmek İçin Çocuklara Sorulacak Sorular

Bazı çocuk soruları, çocuğunuzu yakından tanıyarak hoşlandığı şeyleri öğrenmenize ve çocuğunuzla iletişim kurmanızı sağlar. İşte…

2 sene ago

En İyi Pişik Kremi Tavsiyeleri

Bebeklerde çoğunlukla bez kullanımından kaynaklı olarak ortaya çıkan pişik problemi için anne ve babalar en…

2 sene ago

Rahim Ağzı Kanseri Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Rahim ağzı kanseri, kadınlarda oldukça yaygın şekilde görülen ancak aşı ile önlenebilen nadir kanser türlerinden…

2 sene ago

Ergenliğe Giren Erkek Çocuğa Ne Anlatılır?

Anne babaların çocukları ile ilgili merak ettikleri konuların başında ergenlik dönemi gelir. Ergenlik çocukluktan erişkinliğe…

2 sene ago