Bebek Ürünleri

Bebek Bezleri Nasıl Seçilmeli?

Bebeğiniz gün içinde keyifsizse ya da gece uykuları sürekli bölünüyorsa nedeni sürekli ıslaklık hissi, bacakları sıkan lastikler ve sızdıran bezler olabilir. Bebeğinize en uygun bebek bezini bulabilmek için paket üzerinde yer alan beden ve kilo ağırlığı aralıklarına bakabilir, farklı markaların ürünlerini deneyebilirsiniz. Numaralar, bez markalarına göre değişse de, her pakette hangi numaranın kaç kg aralığındaki bebekler için olduğuna dair ibareler yer alıyor.

https://www.cicicocuk.com/bebek-bezi-nasil-degistirilir/

3 Numara Bebek Bezleri

3 numara bezler, kriterleri markaya göre değişse de 4-9, 5-10, 7-12 gibi kg aralıklarını kapsayabiliyor. 3 numaralı bez, bebekler yaklaşık 2-3 aylık olduktan sonra kullanılabiliyor. Bebeğin henüz yalnızca anne sütüyle beslendiği bu dönemde sıvı emiciliği bez seçiminde en önemli kriter oluyor. Bebekler bu dönemde çok hızlı büyüdüğü için 3 numaralı bezi daha büyük bedenli bezlere göre daha kısa süre kullanabilirsiniz. Bu nedenle çok fazla sayıda bebek bezi stoğu yapmamalısınız. Bezin bebeğin bedenini sıktığını veya sızdırdığını fark ettiğinizde kg sınırını beklemeden bir üst bedene geçebilirsiniz. 

4 Numara Bebek Bezleri

4 numara bezler markalar tarafından genellikle 4 ve 4+ olarak ayrılıyor. 7-14, 9-15 gibi değişen kg aralığındaki bebekler 4 numara bez kullanabiliyor. 4+ boy bezler ise genellikle 9-16 kg aralığına yönelik oluyor. Daha esnek bir yapıya sahip olan 4+ bebek bezi çeşitleri, bu dönemde hareketlenen bebeklerin rahatlığına katkıda bulunuyor. 6 aydan sonra ek gıdaya geçildiği ve bebeğin daha katı dışkılaması söz konusu olduğu için bezlerde de sızdırmazlık ekstra önem kazanıyor. 

5 Numara Bebek Bezi

Yine bebek bezi markaları bazında değişmek üzere 5 numara bebek bezi, 10-15, 11-16 veya 11-18 kg aralığındaki bebeklere yönelik üretiliyor. 5 numara bez, diğer bezlere göre oldukça uzun bir süre kullanılabiliyor. Hatta genellikle 2 yaştan tuvalet eğitimi dönemine kadar 5 numara bez kullanmak mümkün olabiliyor. Yine de her bebeğin gelişiminin farklı olduğunu göz önünde bulundurarak bez seçerken bebeğinizin kaç aylık olduğundan ziyade ağırlığına dikkat etmelisiniz. Bebeğinizin özgürce adımlar attığı, bolca hareket ettiği bu dönem için bez alırken hareket özgürlüğü sunan bir bez satın almaya önem vermelisiniz. 

6 Numara Bebek Bezi

Büyük beden bezler genellikle 6 numara ile numaralandırılıyor. Üzerlerinde XL ibaresi bulunan paketler, genellikle 15-27 kg arasındaki bebekler için tasarlanıyor. 6 numara bezlerin ön ve arka kısmında bariyer bulunması ve ekstra emicilik sunması ideal. Bebeklerin oyunlarına ve gece uykularına eşlik edecek bezlerin, bebek hareketleri esnasında sızdırmaması önem taşıyor. Bazı markaların ürün yelpazesinde 7 numara bebek bezi de bulunuyor.

Bebek bezi

Bebek Bezi Fiyatları

Bebek bezi fiyatları; bezin performansına, teknik ve ergonomik özelliklerine göre değişiyor. Bebek bezinin pişik yapmaması, sızdırmaması, hava alması, bebeği sıkmaması, sıvıyı iyi hapsetmesi, emiş gücü, doğal olması, paraben gibi zararlı maddeler içermemesi kriteriniz olabilir. Külot şeklinde kolay giydirilen ve çıkarılan bezler, bantlı modellere göre daha yüksek fiyatlarla satışa sunulabiliyor. Bezde kullanılan malzemeler, kat sayısı, hava transferi özelliği fiyatlara yansıyabiliyor. Fırsat paketlerini tercih ederek avantajlı fiyatlarla bez alışverişi yapabilirsiniz. Çok sayıda bebek bezi fırsat paketi satın almadan önce bezin beklentilerinizi karşılayabildiğinden emin olmalısınız. 

Bebek Bezi Çöp Kovası

Bebek bezleri değiştirilirken ortama kötü koku yayılmaması, bebek bezlerinin hijyenle çöp atılana dek saklanabilmesi için özel bölmeli çöp kovaları tasarlanıyor. Bez değiştirdiğiniz odada veya banyoda özel katmanlı çöp kovalarını tercih ederek evinizde hijyen sağlayabilirsiniz. Birçoğu pedallı olan kovalar sayesinde, kovaya elinizi sürmeden kirli bezi çöpe atabilirsiniz. 

Referans:

https://www.whattoexpect.com/pregnancy/preparing-for-baby/diaper-buying-guide/

https://hsgm.saglik.gov.tr/depo/birimler/cocuk_ergen_db/dokumanlar/yayinlar/Kitaplar/1.2_revizyon_19.11.2019_Temel_Yenidogan_Bakimi_Kitabi_1.pdf

İlginizi çekebilecek en taze yazılar

8 Yaşındaki Çocuğa Nasıl Davranmalı

8 yaşındaki çocuğunuz hala sizinle bir aile olarak vakit geçirmek konusunda istekli bir yaştadır. Bu…

2 sene ago

Çocuklarda Gömük Pipi Nedir? Gömük Penis Tedavisi

Hamilelik dönemini başarıyla atlattıktan sonra nihayet bebeğinizi kucağınıza aldınız. Şimdi ise tek odak noktanız bebeğinizin…

2 sene ago

Sohbeti İlerletmek İçin Çocuklara Sorulacak Sorular

Bazı çocuk soruları, çocuğunuzu yakından tanıyarak hoşlandığı şeyleri öğrenmenize ve çocuğunuzla iletişim kurmanızı sağlar. İşte…

2 sene ago

En İyi Pişik Kremi Tavsiyeleri

Bebeklerde çoğunlukla bez kullanımından kaynaklı olarak ortaya çıkan pişik problemi için anne ve babalar en…

2 sene ago

Rahim Ağzı Kanseri Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Rahim ağzı kanseri, kadınlarda oldukça yaygın şekilde görülen ancak aşı ile önlenebilen nadir kanser türlerinden…

2 sene ago

Ergenliğe Giren Erkek Çocuğa Ne Anlatılır?

Anne babaların çocukları ile ilgili merak ettikleri konuların başında ergenlik dönemi gelir. Ergenlik çocukluktan erişkinliğe…

2 sene ago