Bebek Emzirme

Süt Sağma Makinesi Modelleri ve Sütün Saklanması

Emzirme dönemindeki anneler, yoğun iş hayatı ya da sütlerinin fazla gelmesi gibi sebeplerle sağma işlemine yönelebilir. Bu noktada süt sağma makinesi devreye girer. Sağılan fazla sütün doğru şekilde muhafaza edilmesi ise büyük önem taşır. Yanlış şekilde saklanan anne sütü, kısa sürede bozulabilir ve yoğun şekilde bakteri üretebilir. Bu durum, sütün ziyan olmasına ya da fark edilmeden içilmesi halinde bebeğin sağlığının zarar görmesine neden olabilir. Siz de aşağıdaki adımları takip ederek anne sütünü en doğru ve en sağlıklı şekilde muhafaza etme yöntemlerini öğrenebilirsiniz.

Hangi Dönemlerde Süt Sağma Makinesi İhtiyacı Duyulur?

Emzirme döneminde annelerin en büyük yardımcılarından bir tanesi olan süt sağma makinesine ihtiyaç duyulduğunda, hem bebek hem de anne için oldukça verimli sonuçlar elde edilebilir. Süt sağma makinesi gündelik hayatı kolaylaştırmanın yanı sıra belirli noktalarda bebeklerin rahat bir şekilde süt içmelerine de yardımcı olmaktadır. Özel nedenlerle veya kişisel sağlık problemleri sebebiyle tercih edilen süt sağma makineleri emzirme işleminde pratik çözümler sunar. Erken doğumlarda ya da ememeyecek kadar küçük bebeklerde süt sağma makineleri besleme son derece kolay olur. Göğüs pompası sütü pratik ve güçlü bir şekilde çekerek bebeğinize vermenizi kolaylaştırır. Emzirme yapamadığınız dönemlerde ya da sütünüzün fazla geldiği zamanlarda göğüslerinizde şişlik durumu oluşarak size rahatsızlık verebilir. Bu durumlarda süt sağma makinesi kullanarak daha rahat hissedebilirsiniz.

Süt sağma makinesine ihtiyaç duyulan dönemlerden bir diğeri de sütün az olduğu ve dışarı kolay bir şekilde gelmediği zamanlardır. Süt sağma makineleri göğsünüzün içerisindeki sütü hassas bir şekilde çekerek hem size hem de bebeğinize büyük kolaylık sağlar. Böylece bebeğiniz yeteri kadar anne sütüne ulaşırken siz de rahatlamış hissedersiniz. Çalışan anneler de eve yeterli miktarda süt bırakmak istediklerinde süt sağma makinesini kullanırlar. Böylelikle, gün içerisinde evde olmadığınız zamanlarda minik bebeğinizin ihtiyaç duyduğu sütü öncesinden sağabilirsiniz.

Kullanım Tarzına Göre Süt Sağma Makinesi Çeşitleri

Sağladığı faydalar ve kolaylık sayesinde duyulan ilginin her geçen gün arttığı süt sağma makinesi modelleri, kullanım tarzına ve içeriklerine göre farklı sınıflara ayrılır. Fazla sütlerin depolanmasına veya az miktardaki sütün rahat bir şekilde çıkarılmasına yardımcı olan göğüs pompaları kullanım tarzına göre manuel ve elektrikli olmak üzere iki seçeneğe sahiptir. Her iki tarz modelin de kendi içerisinde sunduğu avantajlar vardır. Manuel süt sağma makinesi modellerinde sağma işlemini kendiniz dilediğiniz miktarda yapabilirsiniz. Bununla birlikte manuel çalışan ürünler taşınabilirliği ve pratik kullanımıyla hayatınızın her alanında konfor ve kolaylık sağlar. Elektrikli göğüs pompası seçeneklerinde ise sağma işlemi zahmetsiz bir şekilde tamamlanır. Elektrikli pompa modelleri genel olarak pilli şekilde üretilirken, şarjlı ürünleri de bulunur.

Süt sağma makinesi modellerinde farklı sayıda sağım modu mevcuttur. Kişisel kullanımınıza ve ihtiyaçlarınıza bağlı olarak seçebileceğiniz bu modlar pratik kullanımın yanı sıra hassas bir işlem de sunar. Elektrikli süt sağma makinelerinde vakum modu manuel seçeneklere oranla daha fazla sayıda olabilmektedir. İki sağım seçeneği bulunan pompa modellerinde ilk seçenek göğüslerinizin uyarılmasını sağlar. Bu sayede ikinci aşamada yapılan sağım işleminde yüksek verim elde etmeniz kolaylaşır. Genel olarak göğüsler uyarıldıktan sonra doğal emme ritmi ile sağım gerçekleştiren ürünleri düzenli olarak kullanabilir ve süt sağma işlemini pratik bir biçimde halledebilirsiniz.

Süt Sağma Makinesi Tercih Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Süt sağma makinesi modelleri arasında tercih yaparken belirli noktalara dikkat etmeniz aldığınız verimin yüksek olmasını sağlar. Seçim yaparken göz önünde bulundurabileceğiniz hususlardan bazıları şu şekildedir:

  • Süt sağma makinesi modelleri arasından göğüs yapınıza uygun seçenekleri tercih etmelisiniz. Aksi takdirde sağım işleminde istediğiniz sonuçları almanız zorlaşır.
  • Makinenin pompasının hangi materyalden üretildiğini göz önünde bulundurabilirsiniz. Ürünün bu noktası göğsünüze tam olarak oturup oturmaması üzerinde belirleyicidir. Plastik pompalar kişisel kullanımda kolaylık sağladığı için sıklıkla tercih edilir.
  • Süt sağma makinesi seçerken kademeli sağım yapabilen modelleri tercih etmeniz avantaj kazandırır. İlk aşamasında uyarı işlevi görerek sık ve kısa kısa sağım yapan modeller, ikinci aşamada yoğun bir sağım gerçekleştirerek istediğiniz sonuçları sizlere sunar.
  • Elektrikli göğüs pompası almaya karar verdiğinizde gösterge paneline sahip olan modelleri tercih etmeniz sağım işleminde büyük kolaylık sağlar. Mod, çekim gücü, kullanım açısından pratiklik kazandıran göstergelerle çok daha rahatça işlemi tamamlayabilirsiniz.
  • Süt sağma makinesini gün içerisinde gittiğiniz yerlere taşımanız gerekiyorsa, elektrikli modeller sizin için daha ideal olacaktır. Bu modellerin kolayca taşınabilmesi, pratik kullanımı ve hızlı sonuç vermesi nerede olursanız olun rahatlık sağlar.

Birbirinden Kullanışlı Süt Sağma Makinesi Modelleri

Anneliğin zorlu dönemlerinden bir tanesi olan emzirme sürecinde kolaylık sağlayan süt sağma makinesi modelleri kişisel kullanımınız için ideal ve pratik sonuçlar sunan geniş bir yelpazeye sahiptir. Weewell, Chicco, Avent, Mamajoo gibi hamilelik ve annelik dönemlerindeki ihtiyaçlarınız için geliştirdiği ürünlerle dünyanın önde gelen markaları arasında yer alan firmaların birbirinden kullanışlı modellerini inceleyebilir ve sizin için uygun olan modeli kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Bebeklerin ve sizlerin sağlığını her şeyden önde tutan firmalar olarak tasarladıkları ürünlerinde BPA ve BPS içermeyen materyal kullanan markaları tercih edebilirsiniz.

Üstün performans ve sağlık kriterlerinin yanı sıra bazı firmaların ürünleri de fonksiyonel tasarımlarıyla ön plana çıkar. Pratik kullanımla birlikte günün her saati konforlu ve hızlı bir sağım işlemi gerçekleştirebileceğiniz Beurer, Wee Baby, Kraft, Baby Plus gibi firmaların modellerine göz atabilirsiniz. Hamilelik, doğum, bebek bakımı ve gelişimiyle alakalı aklınıza takılan tüm soruların yanıtlarına Cicicocuk.com üzerinden ulaşabilir ve her alanda istediğiniz sonuçlara sahip olabilirsiniz.

https://www.cicicocuk.com/emzirme-doneminde-anne-psikolojisi/

Anne Sütü Saklarken Hangi Kaplar Tercih Edilir?

Artmış anne sütünü saklayabilmeniz için ağırlıklı olarak camdan ya da polipropilen malzemeden üretilmiş kaplar tercih etmeniz önerilir. Plastik kaplar, bakteri oluşumunu hızlandırarak anne sütünün kısa sürede bozulmasına neden olabilir. Cam kaplar, leke tutmayan yapıları sayesinde kolay temizlik avantajı sağlarken polipropilen içerikli kaplar ise anne sütünü daha uzun süre bozulmadan koruyabilir. Eğer anne sütünü buzlukta saklayacaksanız, özel olarak üretilmiş anne sütü poşetlerinden de yararlanabilirsiniz. Sütün kısa sürede donmasına ve uzun süre boyunca donmuş halde bekletilebilmesine olanak tanıyan anne sütü poşetleri, buzlukta az yer kaplamaları ile kullanım kolaylığı da sağlar.

Anne Sütü Saklarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Anne sütünü oda sıcaklığında ya da buzdolabında bekletebilirsiniz. Oda sıcaklığında beklettiğiniz sütleri 3 saat boyunca kullanabilirsiniz. Buzdolabında saklayacağınız sütlerin bekleme ömrü ise buzdolabının hangi noktasını tercih edeceğinize göre değişkenlik gösterir. Rafta saklanan sütler 3 gün, derin dondurucuda saklanan sütler ise 3 ay boyunca bozulmadan bekleyebilir. Sütünüzü beklettiğiniz alanın sıcaklık seviyesine de dikkat etmeniz önerilir. Oda sıcaklığında bekletilecek sütlerin 19° C ila 26° C arasında muhafaza edilmesi son derece önemlidir, daha yüksek ısılarda süt beklenenden hızlı bir şekilde bozulabilir. Buzdolabı rafında bekleyecek sütlerin ideal ısı aralığı ise 0° C ila 4° C arasıdır. Eğer anne sütünü derin dondurucuda muhafaza etmeyi düşünüyorsanız, derin dondurucunuzun en az -18° C’ye ayarlı olması gerekir. Daha soğuk ya da daha sıcak buzdolaplarını tercih etmeniz, sütte yapısal bozulmalara yol açabilir. Anne sütünü muhafaza ederken karşılaşabileceğiniz sorunları pratik yöntemlerle çözebilirsiniz. Örneğin, çift kilitli süt poşeti kullanarak sızma oluşumunu önleyebilir ve sütünüzü daha güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz. Poşet ve kapların üzerinde sütü sağdığınız tarihi ve saati not alarak kullanım zamanını kolayca kontrol altında tutabilirsiniz.

Bekletilmiş Süt Nasıl Kullanılır?

Eğer sütünüzü oda sıcaklığında beklettiyseniz, herhangi bir ısıtma işlemi yapmanıza gerek yoktur. Sütün tadını ve kokusunu her ihtimale karşı kontrol ettikten ve herhangi bir ekşime bulunmadığından emin olduktan sonra biberonu direkt bebeğinize verebilirsiniz. Buzdolabı rafında bekletilen sütü bir biberona boşaltarak sıcak su dolu bir kapta bekleterek kolayca ısıtabilirsiniz. Bu safhada dikkat etmeniz gereken nokta, ısıtma için kullanacağınız kabın kırılmamasıdır. Buzdolabından çıkardığınız kap, sıcak suya girdiğinde ani ısı değişimi sebebiyle çatlayabilir. Bu sebeple ısıtma öncesinde sütü plastik malzemeden üretilmiş bir biberona aktarabilir ve güvenliği sağlayabilirsiniz.

Donmuş Anne Sütü Nasıl Kullanılır?

Donmuş anne sütünü tencere, mikrodalga fırın, ocak gibi pişirme gereçlerinde çözmeniz, çok tavsiye edilen bir yöntem değildir. Ani şekilde gerçekleşen ısıtma yöntemleri, anne sütünün içindeki yararlı bakterileri öldürerek sütün besin değerini azaltabilir. Bu sebeple sütü kullanımdan en az 1 gün önce derin dondurucudan buzdolabı rafına indirmeniz ve kendiliğinden çözülmesini beklemeniz önerilir. Rafta bekleyerek yeniden sıvı hale gelen sütü ise sıcak su içinde bekleterek ısıtabilir ve bebeğinize içirebilirsiniz.

Bu yazı da ilginizi çekebilir:

Referans:

https://www.ttb.org.tr/STED/sted1101/saglikli.pdf

https://hsgm.saglik.gov.tr/depo/birimler/cocuk_ergen_db/dokumanlar/yayinlar/afis_brosur/St_sama_07_02_2020.pdf

İlginizi çekebilecek en taze yazılar

8 Yaşındaki Çocuğa Nasıl Davranmalı

8 yaşındaki çocuğunuz hala sizinle bir aile olarak vakit geçirmek konusunda istekli bir yaştadır. Bu…

2 sene ago

Çocuklarda Gömük Pipi Nedir? Gömük Penis Tedavisi

Hamilelik dönemini başarıyla atlattıktan sonra nihayet bebeğinizi kucağınıza aldınız. Şimdi ise tek odak noktanız bebeğinizin…

2 sene ago

Sohbeti İlerletmek İçin Çocuklara Sorulacak Sorular

Bazı çocuk soruları, çocuğunuzu yakından tanıyarak hoşlandığı şeyleri öğrenmenize ve çocuğunuzla iletişim kurmanızı sağlar. İşte…

2 sene ago

En İyi Pişik Kremi Tavsiyeleri

Bebeklerde çoğunlukla bez kullanımından kaynaklı olarak ortaya çıkan pişik problemi için anne ve babalar en…

2 sene ago

Rahim Ağzı Kanseri Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Rahim ağzı kanseri, kadınlarda oldukça yaygın şekilde görülen ancak aşı ile önlenebilen nadir kanser türlerinden…

2 sene ago

Ergenliğe Giren Erkek Çocuğa Ne Anlatılır?

Anne babaların çocukları ile ilgili merak ettikleri konuların başında ergenlik dönemi gelir. Ergenlik çocukluktan erişkinliğe…

2 sene ago