Bu içeriği dinleyebilirsiniz

Astrolojik takvime göre 22 Aralık- 19 Ocak tarih aralığında doğan kişiler oğlak burcu özelliklerini taşır. Bebeğinizin oğlak burcu olmak için yaklaşık 25 Mart- 15 Nisan tarihleri arasında anne rahmine düşmüş olmalıdır. Oğlak burcu bebeklerin göbek adı olgunluktur. Ne yaparsa yapsın sizi en çok şaşırtacak davranışları genellikle bebeğinizin ne kadar sorumluluk sahibi ve olgun olduğunu gösterenler olacaktır. Saklambaç ya da yapboz gibi oyunlarla çok ilgilenmeyen bir çocuğunuz varsa ve bu çocuk oğlak burcuysa hiç şaşırmayın. Oğlak bebekleri genellikle daha gerçekçi, ciddi ve planlama gerektiren oyunlardan hoşlanır.

İlk bakışta bu cümlelerin ebeveynler için çok rahatlatıcı gözüktüğüne eminiz. Küçük yaşta sorumluluklarının farkında olan bir çocuk herkesin hayalidir. Ancak oğlak burcu çocuklarda görülen seviyede bir disiplin anlayışı, ilerleyen yaşlarda zor durumda kalmaması ebeveyn kontrolü gerektirir.

Oğlak Burcu Bebeğin Özellikleri

Elementi: Toprak

Gezegeni: Satürn

Özellikleri: Mantıklı, olgun, ciddi, planlı, kararlı, güçlü, mesafeli, yalnızlığı tercih eden, düzenli.

Oğlak Burcu Bebekle İletişim Kurma

Oğlak bebeklerinin genelde yaşıtlarına göre çok olgun ve ciddi olduklarını söylemiştik. Bu yüzden ebeveynlerin yaşına uygun olarak gördüğü bazı oyunlar oğlak bebeği için tatmin edici olmayacaktır. Belirgin özelliklerinden biri de kararlarının arkasında durmak olan oğlak burcu bebekleri bir şeyi yapmak istemiyorsa herhangi bir şekilde bu isteği canlandırmak oldukça zordur. Bu yüzden bebeğinizin oynamak istediği tarzda oyunlara ayak uydurmanızı tavsiye ederiz.

Dışarıya karşı mesafeli olan oğlak burcu bebekler içten içe çok duygusal ve hassas olabilir. Aile ilişkileri duygu durumlarını çok etkiler, bu yüzden bebeğinize ve onun bulunduğu ortamlarda diğer insanlara karşı kibar olmaya özen göstermeniz önemlidir. Bu gizli duygusallık işlerini büyük bir ciddiyetle yapan oğlak burçlarının takdir edilme isteğini de açıklıyor demek yanlış olmaz.

Üstün bir disiplinle yerine getirdikleri şey bir oyun bile olsa oğlak burcu bebekler için bu iş sonunda takdir edilmek çok önemlidir. Bu konsepti her başarıdan sonra çocuğunuzu ödüllendirmek gibi algılamayın. Yaptığı işin ne kadar güzel olduğunu söylemek oğlak bebeklerini tatmin etmek için çoğu zaman yeterli olacaktır. Başarı ve onaylanma oğlak burcu çocuklar için en büyük motivasyon kaynağıdır.

Söylemeden edemeyeceğiz, oğlak burcu bebek sahibi olan ve ikinci çocuğu düşünen ebeveynler çok şanslı. Oğlak burcu bebekler adeta abla ve ağabey olmak için yaratılmıştır. Tüm sevgi ve koruma güdülerini kardeşlerine yöneltirler ve eşsiz disiplinleriyle küçük kardeş için emsalsiz bir örnek oluştururlar.

Oğlak burcu bebeğin mesafeli ve ciddi davranışları kimi ebeveynlerin onun yine de bir çocuk olduğunu unutmasına yol açabilir. Çocuğunuza kaldırabileceğinden fazla sorumluluk vermeyin. Sonunda işi başarabiliyor olsa da erken yaşta alınan fazla sorumluluk bu başarı için fazla efor sarf eden oğlak burcu bebekler için oldukça yıpratıcı olabilir. Bebeğinize bazı şeylerin planladığı gibi gitmeyebileceğini, hayatta başarısızlıklar da olduğunu nazikçe göstermeye çalışın. Küçük yaşta bu olumsuz sonuçlarla karşılaşmayan oğlak bebekleri için ilerleyen yaşlar oldukça sancılı olabilir. Oğlak burcu çocuklar topluluk önünde çekingen olabilir. Bu gibi durumlarla karşı karşıya kaldığında çocuğunuzun yanında olmaya çalışın. Zorlandığı durumlarda destek almak dile getiremese de her çocuğun ihtiyacıdır.

İlginizi çekebilecek en taze yazılar

8 Yaşındaki Çocuğa Nasıl Davranmalı

8 yaşındaki çocuğunuz hala sizinle bir aile olarak vakit geçirmek konusunda istekli bir yaştadır. Bu…

2 sene ago

Çocuklarda Gömük Pipi Nedir? Gömük Penis Tedavisi

Hamilelik dönemini başarıyla atlattıktan sonra nihayet bebeğinizi kucağınıza aldınız. Şimdi ise tek odak noktanız bebeğinizin…

2 sene ago

Sohbeti İlerletmek İçin Çocuklara Sorulacak Sorular

Bazı çocuk soruları, çocuğunuzu yakından tanıyarak hoşlandığı şeyleri öğrenmenize ve çocuğunuzla iletişim kurmanızı sağlar. İşte…

2 sene ago

En İyi Pişik Kremi Tavsiyeleri

Bebeklerde çoğunlukla bez kullanımından kaynaklı olarak ortaya çıkan pişik problemi için anne ve babalar en…

2 sene ago

Rahim Ağzı Kanseri Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Rahim ağzı kanseri, kadınlarda oldukça yaygın şekilde görülen ancak aşı ile önlenebilen nadir kanser türlerinden…

2 sene ago

Ergenliğe Giren Erkek Çocuğa Ne Anlatılır?

Anne babaların çocukları ile ilgili merak ettikleri konuların başında ergenlik dönemi gelir. Ergenlik çocukluktan erişkinliğe…

2 sene ago